Ξεφεύγει το πράγμα: Κίνημα «δολοφονήστε τον πρόεδρο Τραμπ» στο διαδίκτυο

Ξεφεύγει το πράγμα: Κίνημα «δολοφονήστε τον πρόεδρο Τραμπ» στο διαδίκτυο

Χρήστες στα social media θέτουν ως deadline την 20στή Ιανουαρίου, ημέρα της ορκωμοσίας του

Ξεφεύγει το πράγμα: Κίνημα «δολοφονήστε  τον πρόεδρο Τραμπ» στο διαδίκτυο
"Δολοφονήστε τον Τραμπ" είναι το απειλητικό μήνυμα Αμερικανών χρηστών που έχει πλημμυρίσει τα social media, λίγα 24ωρα μετά την ανέλπιστη πλην όμως θριαμβευτική νίκη του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. 

Μετά το σοκ και την οργή από την εκλογή του Αμερικανού μεγιστάνα, δεκάδες είναι οι χρήστες που έχουν βομβαρδίσει τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης - κυρίως το Twitter -με απειλητικά μηνύματα κατά του 45ου προέδρου των ΗΠΑ με τις αμερικανικές αρχές να διερευνούν το θέμα προκειμένου να διαπιστώσουν αν πράγματι οι απειλές αυτές είναι αξιόπιστες, σύμφωνα με την "New York Post".

Στα social media, μάλιστα, έχει δημιουργηθεί και σχετικό hashtag #AssassinateTRump (Δολοφονήστε τον Τραμπ). 

Κλείσιμο
Και δεν είναι μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ στόχος των χρηστών στα social αλλά και ο αντιπρόεδρός του,  Μάικ Πενς, κυβερνήτης της Ιντιάνα. 

"Το μόνο αναπάντητο ερώτημα μετά την ιστορική εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ είναι  ποιος θα δολοφονήσει τον Τραμπ, ο οποίος θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου", γράφει ένας χρήστης. 

Για ορισμένους χρήστες, μάλιστα, αυτή είναι η ημερομηνία που θέτουν ως deadline για την δολοφονία του .

Αν και οι μυστικές υπηρεσίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα στη "New York Post", πηγή ασφαλείας, υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα ερευνήσουν όλα όσα έχουν αναρτηθεί στα social media και εμπεριέχουν απειλές θανάτου κατά του Τραμπ. 

Την ίδια ώρα, μετά την εκλογή του Αμερικανού επιχειρηματία των real estate, είναι διάχυτος ο φόβος στο μουσουλμανικό κόσμο αλλά και στους μαύρους , τους λατίνους και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια,  με αφορμή την ακραία  ρητορική του Τραμπ για τις κοινωνικές αυτές κατηγορίες που είχε υιοθετήσει προεκλογικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας "seventeen.com".

Για παράδειγμα, οι μουσουλμάνες ανησυχούν για την ασφάλειά τους αν φορούν χιτζάμπ, μπούρκα ή νικάμπ δημόσια. 

Γονείς κοριτσιών μουσουλμανικών οικογενειών ζητούν από τα παιδιά τους να μην φορέσουν το παραδοσιακό χιτζάμπ με το φόβο ότι μπορεί να δεχθούν βίαιες επιθέσεις ενώ κάποιοι μαθητές δεν πατάνε το πόδι τους στο σχολείο, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ακόμα και στα social media δημοσιεύονται προειδοποιήσεις προς τις μουσουλμάνες να μην φορούν χιτζάμπ, νικάμπ, ή μπούρκα δημοσίως .

Νεαρές μουσουλμάνες , μιλώντας στο seventeen.com,  εξέφρασαν έντονη ανησυχία ενώ μία απ΄αυτές  παραδέχθηκε ότι είναι πιθανόν να αλλάξει τον τρόπο ενδυμασίας και τα ταξιδιωτικά της σχέδια. 

"Ίσως αρχίσω να φοράω σκούφους, αλλά πάντα θα έχω το κεφάλι μου καλυμμένο", ανέφερε η Μπλερ Ιμάνι, 23χρονη από τη Νέα Υόρκη . «Εφόσον ζω στο Μπρούκλιν, έναν τόπο τεράστιας ποικιλομορφίας, νομίζω θα είμαι καλά. Αλλά επίσης θέλω να είμαι σαφής: φοβάμαι» , είπε .

Από την πλευρά της, η 24χρονη Σιρίν Ζαγίντ από την Ινδιανάπολη, ισχυρίζεται ότι ο τρόπος συμπεριφοράς προς τις μουσουλμάνες γυναίκες έχει ήδη πάρει τρομακτική τροπή. Φορούσε το χιτζάμπ όταν προσήλθε στις κάλπες στις εκλογές και ρωτήθηκε για την υπηκοότητά της πριν λάβει το ψηφοδέλτιο.

"Το γεγονός ότι οι μουσουλμάνες γυναίκες σκέφτονται πραγματικά να μην φορούν τα χιτζάμπ για την ασφάλειά τους είναι απόλυτα ανησυχητικό", υποστήριξε η Σιρίν. "Προσωπικά, η πίστη μου είναι ισχυρότερη από τους φόβους. Αρνούμαι να θυσιάσω ένα κομμάτι του εαυτού μου και την επιλογή μου να φοράω χιτζάμπ", τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης