Πόλεμος Χρυσόγονου - Τόσκα: Να μας πει τι έκανε 20 μήνες - Να μας δώσει προτάσεις για το Δενδροπόταμο!

Πόλεμος Χρυσόγονου - Τόσκα: Να μας πει τι έκανε 20 μήνες - Να μας δώσει προτάσεις για το Δενδροπόταμο!

Αυτοαποθεώνεται ο Τόσκας: Κάποτε τα περιπολικά δεν έμπαιναν στους καταυλισμούς, ενώ τώρα μπαίνουν...

Πόλεμος Χρυσόγονου - Τόσκα: Να μας πει τι έκανε 20 μήνες - Να μας δώσει προτάσεις για το Δενδροπόταμο!
«Να πάει στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι και η περιοχή του, και να μας κάνει προτάσεις γι' αυτή την περιοχή», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Νίκος Τόσκας προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστα Χρυσόγονο, που δήλωσε πως ο κύριος Τόσκας είναι 20 μήνες υπουργός και θα πρέπει να μας πει τι έχει κάνει. 

«
Κλείσιμο
Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, αλλά από τους ανθρώπους που ζουν εδώ», συμπλήρωσε ο Νίκος Τόσκας σηκώνοντας τους τόνους, μέσω του real fm. Συνέχισε μάλιστα υποστηρίζοντας ότι «όποιος νομίζει πως μέσα σε 24 ώρες, σε ένα ή σε δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της Δυτικής Αττικής και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή επαγγελματική ενασχόληση και όχι με τα ναρκωτικά, θα πει ψέματα».   

Ο Κώστας Χρυσόγονος είχε δηλώσει πως «τα άβατα είναι οι χειρότερες εκδηλώσεις μιας γενικότερης αρρώστιας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και αυτό έχει να κάνει με την υπερβολική ανοχή σε κάθε είδους παραβατικότητα, η πολύ χαλαρή σχέση που έχουμε εμείς οι Ελληνες με τους κανόνες». Αν και αναγνώρισε ότι δεν είναι εύκολο να αρθούν αυτές οι καταστάσεις, υπογράμμισε όμως ότι δεν μπορεί να απουσιάζει το κράτος. «Πρέπει να υπάρξει μικρότερη ανοχή στην παραβατικότητα και αυτό δεν γίνεται με μαγκιές και καουμποϊλίκια, αλλά με σχέδιο. Ο κ. Τόσκας είναι υπουργός 20 μήνες και πρέπει να μας πει τις σταδιακές παρεμβάσεις που έκανε και αν έκανε για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών», είπε ο ευρωβουλευτής.

Νίκος Τόσκας: Κάποτε τα περιπολικά δεν έμπαιναν στους καταυλισμούς, ενώ τώρα μπαίνουν

«H κατάσταση στη Δυτική Αττική θα εκτονωθεί ...Η Δυτική Αττική είναι η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα, όμως το άβατο μπορεί να σπάσει...», εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στην αστυνομική παρουσία, αυτοαποθεώνεται, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κάποτε τα περιπολικά δεν έμπαιναν στους καταυλισμούς, ενώ τώρα μπαίνουν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στις καταγγελίες για αποδυνάμωση των τοπικών τμημάτων, λέγοντας: «Κάποιοι μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν, τις παλιές ιστορίες που ακούνε. Έχω απαγορεύσει κάθε μετάθεση αστυνομικού, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, από την περιοχή. Ισα-ίσα προσπαθούμε να ενισχύσουμε, με κόσμο που αποσύρουμε από αλλού, την περιοχή. Με πολλές δυσκολίες. Παρ' όλα αυτά έχουμε ενισχύσει, όχι θεαματικά, αλλά έχουμε ενισχύσει την αστυνομική παρουσία».

«Το άβατο μπορεί να σπάσει, αλλά όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, και εξήγησε: «Με περισσότερα αστυνομικά μέτρα, αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση τη νόμιμη και μόνο τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων. Τα ναρκωτικά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να φύγουν από την περιοχή, όμως δεν είναι μόνο θέμα αυτής της περιοχής. Είδατε που εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα με Ρομά απ' όλη την Ελλάδα που συγκέντρωνε τα κλοπιμαία στη Δυτική Αττική, είδατε και άλλες επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά στην περιοχή, όμως το θέμα της εκπαίδευσης είναι σημαντικό, το θέμα της ενασχόλησης της επαγγελματικής είναι σημαντικό και αυτό δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αττική».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης