Κυριάκος: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα Τσίπρα - Ο λογαριασμός είναι δικός του

Κυριάκος: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα Τσίπρα - Ο λογαριασμός είναι δικός του

Η κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο από το παράθυρο, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ - Σταθερό το αίτημα για εκλογές -Υπερβολικές κάποιες απαιτήσεις των δανειστών - Δεν θα δεχθούμε παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων

Κυριάκος: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα Τσίπρα - Ο λογαριασμός είναι δικός του
Η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Η κυβέρνηση θα αναλάβει μόνη της το βάρος του δημοσιονομικού πακέτου που διαπραγματεύεται με τους Θεσμούς” τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης
με συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Ταυτόχρονα όμως, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως τα νέα μέτρα δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό, η κυβέρνησή του θα τα εφαρμόσει, προσπαθώντας όμως σταδιακά να απαλλάξει τους Έλληνες από υπερβολικά φορολογικά βάρη.

Κλείσιμο
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε οτι την ευθύνη της καθυστέρησης για το κλείσιμο της Β' Αξιολόγησης
φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση, και συνεπώς και των νέων μέτρων, τα οποία δεν υπήρχαν ως απαίτηση πριν από έξι μήνες. Ωστόσο χαρακτήρισε υπερβολικές και ορισμένες απαιτήσεις της
Τρόικας. “Τα είπα και στο Βερολίνο, στην κυρία Μέρκελ και στον κ. Σόιμπλε. Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα μέτρα” σημείωσε. “Έκοψα κάθε συζήτηση για grexit, αλλά παρουσίασα και το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε στο αίτημά του για εκλογές, διευκρινίζοντας όμως ότι αποσυνδέει το αίτημά του από το κλείσιμο της αξιολόγησης. “Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει. Αλλά προσωπικά αμφιβάλλω αν θα προλάβουμε και το ορόσημο της 20ης Μαρτίου, μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης” είπε.


Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε οτι θα μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά όχι με απολύσεις, όπως είπε, αλλά με περιορισμό των προσλήψεων σε ποσοστό ένα προς πέντε που θα αποχωρούν με συνταξιοδότηση. “Δεν θα δεχθούμε όμως παράνομη μονιμοποίηση συμβασιούχων, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση δημιουργώντας ένα κομματικό στρατό” τόνισε. “Το Σύνταγμα είναι σαφές και θα το σεβαστούμε” σημείωσε.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποιος μας οδήγησε στα μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την πολιτική του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας οτι στο πρώτο μνημόνιο μας οδήγησε ο Γιώργος Παπανδρέου. “Ο κ. Καραμανλής τον κάλεσε σε συνεννόηση και είπε την αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε, αρνήθηκε την συναίνεση και μας οδήγησε στο πρώτο μνημόνιο” δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Και πρόσθεσε:


“Εγώ δεν θέλω να γίνω άλλος ένας πρωθυπουργός. Θα πω την αλήθεια και δεν θα υποσχεθώ πράγματα που δεν θα μπορώ να κάνω. Εμένα πρωταγωνιστή σε βίντεο, όπως αυτό που είδαμε με τον κ. Τσίπρα με άλλα να υπόσχεται κι άλλα να κάνει, δεν θα με δείτε”.


Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο προεκλογικής συμμαχίας, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι “η χώρα δεν χρειάζεται μια νερόβραστη κυβέρνηση”. “Θα κατεβούμε μόνοι μας στις εκλογές, και θα αλλάξουμε αμέσως τον εκλογικό νόμο, είπε.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε τέλος οτι δεν σκοπεύει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου και γι αυτό δεν σκοπεύει να “στήσει ειδικά δικαστήρια”. Θα γίνει μια εξεταστική επιτροπή για να δούμε τους λόγους που μας οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο και δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμά της. Αλλά δεν θα ποινικοποιήσεων την πολιτική ζωή. Θα πρέπει να πάμε την Ελλάδα μπροστά” είπε.        



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης