Κομισιόν: «Aφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές, εμείς μιλάμε μόνο με επίσημα κανάλια»

Κομισιόν: «Aφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές, εμείς μιλάμε μόνο με επίσημα κανάλια»

Τι είπε η Ανίκα Μπράιτχαρτ κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει πως έχει στείλει στην Επιτροπή στοιχεία για το ασφαλιστικό

Κομισιόν: «Aφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές, εμείς μιλάμε μόνο με επίσημα κανάλια»
Ένα αιχμηρό σχόλιο κατά της ελληνικής κυβέρνησης έκανε την Πέμπτη η εκπρόσωπος Τύπου του Επίτροπου Πιέρ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας τη συνάντηση που ο Γάλλος Επίτροπος είχε χθες στο Νταβός με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και ερωτηθείσα σχετικά με το γεγονός ότι η Αθήνα λέει πως έχει στείλει στην Κομισιόν στοιχεία για το ασφαλιστικό, 

Κληθείσα να σχολιάσει τους ισχυρισμούς αυτούς η Ανίκα Μπράιτχαρτ είπε πως «αφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές στα ΜΜΕ, εμείς μιλάμε μόνο με επίσημα κανάλια».

Την ίδια ώρα, όμως, αναφερόμενη στη συνάντηση Τσίπρα και Μοσκοβισί στην Ελβετία, είπε πως ήταν «φιλική και εποικοδομητική».

Οι δύο άντρες, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες το βράδυ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το πρόγραμμα της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις. 

Πιο αναλυτικά, η εκπρόσωπος Τύπου Ανίκα Μπράιτχαρτ τόνισε πως στο πλαίσιο της Συνόδου στο Νταβός, οι δύο πολιτικοί είχαν μια «φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων». 
Κλείσιμο

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε τη σημασία των ιδιωτικοποιήσεων και της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό, που αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.  

Σε ερώτηση «για το κατά πόσο βρισκόμαστε πιο κοντά στην επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα», η Επιτροπή απαντά ότι οι τεχνικές συνομιλίες βρίσκονται σε ήδη εξέλιξη, πως υπάρχει πρόοδος και ότι οι επικεφαλής των Θεσμών θα μεταβούν στην Αθήνα, όταν θα έχουν λάβει το όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης