Καμμένος: Η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας δεν προκαλεί κανένα

Καμμένος: Η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας δεν προκαλεί κανένα

Έτσι σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τις αντιδράσεις των Τούρκων για τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια

Καμμένος: Η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας δεν προκαλεί κανένα
Απάντηση στα όσα υποστηρίζει η τουρκική πλευρά περί πρόκλησης για τη ρίψη στεφανιού από τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας στα Ίμια έδωσε ο Πάνος Καμμένος στην επιμνημόσυνη δέηση στον Πειραιά για τους τρεις νεκρούς Έλληνες αξιωματικούς πριν από 19 χρόνια.

«Η Ελλάδα ασκεί την εθνική της κυριαρχία στον ελληνικό εναέριο χώρο, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δεν προκαλεί κανέναν η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στην τελετή που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των αντιπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση και του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή ( πρώην πλατεία Τερψιθέας), όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Παναγιώτη Βλαχάκου, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε: «Η μνήμη των ηρώων ενώνει το έθνος, ενώνει τους Έλληνες. Είναι αυτές οι επέτειοι που δεν πρέπει ούτε να ξεχνούμε, ούτε να απουσιάζουν».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι «η εθνική κυριαρχία, η εθνική ανεξαρτησία, η ακεραιότητα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα αιτήματα, αλλά και καθημερινή διεκδίκηση. Στεκόμαστε με σεβασμό στην μνήμη όσων έπεσαν. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια δημοκρατική Ελλάδα, κυρίαρχη, ελεύθερη, ανεξάρτητη».



Τον Δήμο Πειραιά εκπροσώπησε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: «Η νύχτα των Ιμίων και η θυσία των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού μας, έχουν μείνει χαραγμένα ανεξίτηλα στη μνήμη όλων των Ελλήνων. Τρία παλικάρια έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενα την πατρίδα και όλους τους Έλληνες. Τρία παλικάρια άφησαν πίσω τους μανάδες, πατεράδες, γυναίκες και παιδιά. Είναι βέβαιο ότι εκείνοι, έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα. Όλοι οι Έλληνες, η νέα Δημοτική Αρχή, οι συγγενείς τους και όλοι οι Πειραιώτες, έχουμε το καθήκον απέναντι στις νεότερες γενιές, να διατηρούμε άσβεστη τη θυσία και τη μνήμη τους».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης