Σε ύφεση μετά τη βροχή η φωτιά στο Ρυτό Κορινθίας

Σε ύφεση μετά τη βροχή η φωτιά στο Ρυτό Κορινθίας

Η φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια - Εκκενώθηκε κατασκήνωση - Στο σημείο επιχείρησαν 70 πυροσβέστες, 33 πυροσβεστικά, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα

Σε ύφεση μετά τη βροχή η φωτιά στο Ρυτό Κορινθίας
Έναν «από μηχανής θεό», βρήκε η πυροσβεστική για σύμμαχο, στη μάχη με τη φωτιά στο Ρυτό Κορινθίας, καθώς η βροχή που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή και απείλησε προς στιγμή τον οικισμό Άνω Αλμυρή, βοήθησε στο να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης η πυρκαγιά ήταν μεγάλη και έκαιγε σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή. Η φωτιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού αλλά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, όπως ο ίδιος δήλωσε, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους κατασκήνωση με 550 παιδιά στην περιοχή του Σοφικού τα οποία είναι ασφαλή και έχουν μεταφερθεί σε σχολεία μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς.

Κλείσιμο
Παράλληλα ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και απέκτησε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, ωστόσο «η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων -και ιδιαιτέρως των εναέριων μέσων- ήταν άμεση και έχει συμβάλει στον περιορισμό της αρχικής έντασης της πυρκαγιάς. Παράλληλα συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει".

Αναφορικά με την εκκένωση της κατασκήνωσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παιδιά έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται ασφαλή στο Γυμνάσιο Σοφικού.

Στην περιοχή βρέθηκαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης