Με αεροσκάφος τύπου Embraer 135 Legacy της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν το πρωί της Παρασκευής μοσχεύματα από την Κρήτη στην Θεσσαλονίκη.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 05:13 π.μ. από τo αεροδρόμιο Ηρακλείου και ολοκληρώθηκε στις 07:52 π.μ. στην 113 Πτέρυγα Μάχης/ Αεροπορική Βάση Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για όργανα του 55χρονου Μανώλη Μπλαβάκη από το Καλό Χωριό Χερσονήσου, ο οποίος κατέληξε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.
Στην Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν οι νεφροί και το ήπαρ του άντρα, ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες των οφθαλμών του μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ.
Κλείσιμο
Στο Καλό Χωριό το πένθος είναι βαρύ, ωστόσο τα αδέλφια του 55χρονου βρήκαν το κουράγιο μέσα στον πόνο τους να συναινέσουν ώστε ο Μανώλης να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους που το είχαν ανάγκη.
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών