Στο "μικροσκόπιο" της Αντιτρομοκρατικής

Στο "μικροσκόπιο" της Αντιτρομοκρατικής

Στοιχεία που θα οδηγήσουν στην άκρη του νήματος και θα ανοίξουν τις πόρτες του Επαναστατικού Αγώνα  ψάχνουν αγωνιωδώς οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής...

Στο "μικροσκόπιο" της Αντιτρομοκρατικής
Στοιχεία που θα οδηγήσουν στην άκρη του νήματος και θα ανοίξουν τις πόρτες του Επαναστατικού Αγώνα  ψάχνουν αγωνιωδώς οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Τα δεκάδες αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι του 35χρονου Λάμπρου Φούντα, οι κηλίδες αίματος που ανήκουν στον δεύτερο δράστη αλλά και υλικό από τις εφόδους σε περισσότερα από δέκα σπίτια υπόπτων έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν οι έρευνες.

    Το γεγονός ότι το όπλο που κρατούσε ο 35χρονος στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς στη Δάφνη ήταν «καθαρό» (δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση), δεν διευκολύνει το έργο της Αστυνομίας ενώ ελάχιστα είναι και τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν για την ταυτότητα του δεύτερου άνδρα που συμμετείχε στο αιματηρό σκηνικό της Τετάρτης.

«Πηγές» από τη λεωφόρο Κατεχάκη, επιμένουν πως ο 35χρονος ήταν ενεργό μέλος του επιχειρησιακού βραχίονα του Επαναστατικού Αγώνα και ότι αν δεν συνέβαινε η τυχαία συνάντηση με τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης το κλεμμένο seat Ibiza θα είχε μεταμορφωθεί σε τεράστια βόμβα. Μάλιστα, το χτύπημα που ετοιμαζόταν θα ήταν εντυπωσιακό και σίγουρα μέσα στην εβδομάδα. Αυτά βέβαια, αποτελούν μόνο ανεπίσημες εκτιμήσεις της Αστυνομίας αφού κανένα στοιχείο δεν αποδεικνύει τη διπλή ζωή του Φούντα. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί έδωσαν στη δημοσιότητα και νέες φωτογραφίες σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία.
 Ο Λάμπρος Φούντας ήταν βιολόγος, εργαζόταν σε μεγάλο διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας και οι γονείς του είναι επίσης γιατροί. Χτες, βγήκαν από την εγκληματολογική υπηρεσία τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στο όπλο και τους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της συμπλοκής. Όπως ανακοινώθηκε, το περίστροφο "Ζάσταβα", που βρέθηκε δίπλα στον νεκρό, έφερε δύο πυροδοτημένους κάλυκες και 4 φυσίγγια διαμετρήματος 0,38 σπέσιαλ, και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε άλλη εγκληματική ενέργεια.Οι τέσσερις από τους πέντε κάλυκες των 9 χιλιοστών προέρχονται από τα δύο υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών, ενώ ο πέμπτος από πιστόλι τύπου "Γκλοκ" (GLOCK), το οποίο πιθανόν χρησιμοποιούσε ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα, που κατάφερε να διαφύγει. Οι δύο βολίδες και ένα μεταλλικό θραύσμα βολίδας προέρχονται από υπηρεσιακά όπλα, ενώ οι άλλες δύο βολίδες προέρχονται από το περίστροφο του 35χρονου. Στο δερμάτινο γάντι που φορούσε ο Λάμπρος Φούντας, βρέθηκαν σωματίδια κατάλοιπα από πυροβολισμούς. Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό επίσης, ότι η επιθετική χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σακίδιο του 35χρονου είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά όχι ίδιου τύπου που είχε χρησιμοποιήσει η «Σέχτα Επαναστατών» στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος στον Κορυδαλλό, ούτε με αυτήν που είχε χρησιμοποιήσει ο «Επαναστατικός Αγώνας» στην αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.



Κλείσιμο
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης