καθώς και όταν διαπιστώνεται η χρήση POS που στέλνουν τα χρήματα κατευθείαν στο εξωτερικό ή δεν είναι συνδεδεμένα με τις ταμειακές μηχανές και έτσι οι επιτηδευματίες αποκρύπτουν τον τζίρο από τηνΕφορία.
Κλείσιμο
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε ότι το μέτρο προβλέπει δύο κατηγορίες παραβάσεων για τις οποίες προβλέπονται διαφορετικές ποινές. Η μια ομάδα παραβάσεων αφορά την παρεμπόδιση ελέγχου με άσκηση βίας ή απειλές ή την καθ' υποτροπήν παράβαση, με ποινή το κλείσιμο για μέχρι 30 ημέρες κατόπιν διαδικασίας η οποία διαρκεί 20 με 25 ημέρες λόγω της δυνατότητας που έχει ο παραβάτης να παράσχει εξηγήσεις προς την ΓΓΔΕ.
Η ποινή του 48ωρου λουκέτου για την δεύτερη κατηγορία παραβάσεων επιβάλλεται άμεσα από τον προϊστάμενο της εκάστοτε ΔΟΥ στην οποία ανήκει ο παραβάτης.
Ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά έπειτα από χρόνια, που το μέτρο της αναστολής λειτουργίας μιας επιχείρισης εφαρμόζεται με συνέπεια και με την δέουσα αυστηρότητα. Τυχόν προβλήματα του μέτρου θα καλυφθούν με νομοθετικές παρεμβάσεις για να λειτουργήσει καλύτερα στο μέλλον.
Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία γίνεται ολοένα πιο έξυπνη και διασυνδεδεμένη, η Xiaomi, 17 Series, μαζί με το ολοκληρωμένο οικοσύστημα που την πλαισιώνει από tablets, smartwatch και trackers προσφέρει μια πραγματικά connected και A.I. εμπειρία και μάλιστα με early bird προσφορές έως τις 15 Μαρτίου.