Σύγκρουση τρένων: Έχασε τη μητέρα από καρκίνο και τώρα πατέρα και αδελφό στα Τέμπη - Η τραγική ιστορία του Δημήτρη

Σύγκρουση τρένων: Έχασε τη μητέρα από καρκίνο και τώρα πατέρα και αδελφό στα Τέμπη - Η τραγική ιστορία του Δημήτρη

«Τα τελευταία του λόγια ήταν "τα λέμε το Πάσχα", τους αγκάλιασα κι έφυγαν», είπε ο 28χρονος και ξέσπασε σε κλάματα

tempi-gios-astinomikos
Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων και των αγνοουμένων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπως η περίπτωση ενός 54χρονου αστυνομικού που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία με τον 15χρονο γιο του, οι οποίοι είναι- και οι δύο- νεκροί.

Ο μεγάλος του γιος, Δημήτρης, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αυτό που ζήτησε είναι ο πατέρας του και ο αδελφός του «να μην χαθούν άσκοπα» και «κάτι καλό να βγει από αυτή την τραγωδία». «Θέλω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Να σταματήσουμε να αδιαφορούμε για την ανθρώπινη ζωή. Να σταματήσουμε να ρίχνουμε ευθύνες σε ανθρώπους, που όντως έχουν, αλλά δεν είναι οι μόνοι», είπε.

Χθες, ξέσπασε, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, καθώς αναζητούσε απαντήσεις που κανείς δεν του έδινε. Όπως είπε, είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να επικοινωνήσει με την εταιρεία σιδηροδρόμων, ώστε να μάθει κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.

«"Άμα χρειαστεί να κάνετε κάτι θα σας πάρουμε τηλέφωνο πίσω, κύριε". Τέσσερις φορές καταγράψανε το όνομά μου και κανείς δεν έχει πάρει ακόμη τηλέφωνο πίσω», ανέφερε ο νεαρός, και πρόσθεσε: «Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτήν τη στιγμή. Έχω χάσει τον αδελφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό, το γνωρίζω».

Αυτό που ζητά είναι να μην επαναληφθεί αυτή η τραγωδία. «Το θέμα είναι κάτι να γίνει για να μην υπάρξουν ξανά τόσα θύματα. Πληρώσανε 50 εισιτήρια "θανάτου". Πόσοι νεκροί; Δεν ξέρω πόσοι είναι καταγεγραμμένοι. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει πει τίποτα γι’ αυτό. Νέα παιδιά… ο αδελφός μου ήταν 15 χρόνων, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό. Δε θέλω κάποιος να έρθει να μου δώσει στήριξη, θα στηριχτώ μόνος μου. Μπορεί να έρθει να μου πει ότι δεν θα ξαναγίνει εν έτει 2023 τέτοιο δυστύχημα;», είπε οργισμένος.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqwp3esd0i0p)

Είχε χάσει και τη μητέρα του πριν από πέντε χρόνια

Κλείσιμο
Ο νεαρός εκτός από τον πατέρα του και τον αδελφό του που έχασε στην τραγωδία στα Τέμπη, πριν από πέντε χρόνια είχε χάσει και τη μητέρα του από καρκίνο,

Από τότε ο πατέρας του, ο οποίος πριν από λίγο καιρό συνταξιοδοτήθηκε από την αστυνομία, είχε αφοσιωθεί στα τρία του παιδιά. Την Τρίτη επέστρεφαν με τον 15χρονο γιο του από την Αθήνα, όπου είχε πάει για να δει την εγγονή του, κόρη του μεγάλου του γιου.

Στον γυρισμό είχε κλείσει κουκέτα με τον γιο του. Τα παιδιά του ήταν όλη του η ζωή και ο χαμός της γυναίκας του, τού είχε στοιχίσει πολύ. Άνθρωποι που γνώριζαν τον πατέρα του, συνάδελφοί του, μίλησαν για έναν υποδειγματικό αστυνομικό κι έναν άξιο οικογενειάρχη. Όπως είπαν, έδωσε αγώνα δίπλα στη σύζυγό του κι ήταν πολύ περήφανος για τα παιδιά του.

«Μου έδινε δύναμη η μητέρα μου, τώρα θα μου δίνουν και ο πατέρας και ο αδελφός μου. Τα τελευταία του λόγια ήταν "τα λέμε το Πάσχα". Τους αγκάλιασα κι έφυγαν», είπε ο 28χρονος στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ξέσπασε σε κλάματα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με ανάρτησή της στα social media, τον αποχαιρέτησε με θερμά λόγια. «Καλό παράδεισο στον συνάδελφο μας (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό) Μ. Ε. και στον 15 χρόνο υιό του οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών. Ο Βαγγέλης υπήρξε ένας εξαιρετικός αστυνομικός, συνάδελφος, πατέρας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Θέλουμε να ευχηθούμε στα αλλά δυο παιδιά του (όπου ο υιός του μάλιστα σήμερα συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του και την δύναμη ψυχής του) υπομονή και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε και δεσμευόμαστε ότι η αστυνομική οικογένεια θα είναι δίπλα τους όποτε και αν απαιτηθεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων: Οι δυσκολίες στην ταυτοποίηση θυμάτων και το πρωτόκολλο που ακολουθείται

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Βαγόνι Β3, θέση 67: Εδώ καθόταν η άτυχη Ιφιγένεια - Δείτε φωτογραφία

Σύγκρουση τρένων: «Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου» - Ατελείωτος θρήνος στην κηδεία της 34χρονης Αθηνάς στην Κατερίνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης