«Μαύρος» Οκτώβρης για τους συνταξιούχους

«Μαύρος» Οκτώβρης για τους συνταξιούχους

Διπλό «ψαλίδι» στις επικουρικές από την παρακράτηση των αναδρομικών - Ξεκινά και η εφαρμογή της αυξημένης εισφοράς 6% υπερ ΕΟΠΥΥ

«Μαύρος» Οκτώβρης για τους συνταξιούχους
«Μαύρος» αναμένεται να είναι ο Οκτώβρης για χιλιάδες συνταξιούχους λόγω των εφαρμογών του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Πρώτο χτύπημα θα είναι στις 4 Οκτωβρίου όταν και θα πληρωθούν οι επικουρικές
συντάξεις οι δικαιούχοι των οποίων θα δουν διπλό «ψαλίδι». Αφενός θα συνεχιστεί η μείωση των επικουρικών και αφετέρου θα υπολογιστεί η πρώτη δόση των αναδρομικών που πρέπει να πληρωθούν.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι τα αναδρομικά θα πρέπει να υπολογιστούν στο 10% της σύνταξης με μίνιμουμ δόση τα 50 ευρώ, ποσό που θα περικοπεί και από τους περισσότερους συνταξιούχους.

Παράλληλα, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, έρχεται και η
«λυπητερή» για τους 280.000 δικαιούχους μερίσματος αφού θα εισπράξουν μικρότερα ποσά ακόμα και από τον Ιούλιο καθώς και στο μέρισμα θα πρέπει να παρακρατηθεί η πρώτη δόση των αναδρομικών.

Τον Οκτώβριο ξεκινά το «κούρεμα» στις υψηλές κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ μεικτά το μήνα, ενώ ξεκινά και ο επανυπολογισμός των προσυνταξιοδοτικών παροχών για τους τραπεζοϋπαλλήλους.

Και σαν να μην έφταναν αυτά με βάση την τελευταία εγκύκλιο του ΙΚΑ στις συντάξεις Οκτωβρίου θα υπάρξουν μειώσεις για τις διπλές (ή και περισσότερες) καταβαλλόμενες συντάξεις λόγω της αύξησης στο 6% των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ενώ ένα μήνα αργότερα θα υπάρξει και νέα μείωση από την παρακράτηση των ποσών που δεν παρακρατήθηκαν από τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ τα ποσά θα πρέπει να παρακρατηθούν σε 4 δόσεις με πρώτη αυτή από τις συντάξεις του Νοεμβρίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης