Το «ιδιοφυές» σχέδιο Τραμπ για την οικονομία: Ας... αντιγράψουμε την Ελλάδα και να χρεοκοπήσουμε!

Το «ιδιοφυές» σχέδιο Τραμπ για την οικονομία: Ας... αντιγράψουμε την Ελλάδα και να χρεοκοπήσουμε!

Μιλώντας στο CNBC ο Τραμπ έριξε στο τραπέζι το «ιδιοφυές» σχέδιό του για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ: «Ας αντιγράψουμε την Ελλάδα. Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές κούρεμα ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους μας»

Το «ιδιοφυές» σχέδιο Τραμπ για την οικονομία: Ας... αντιγράψουμε την Ελλάδα και να χρεοκοπήσουμε!
Όλος ο πλανήτης διερωτάται πόσο τρελή θα είναι η «ιδέα» να ζήσουμε με πλανητάρχη τον «Μίδα» του επιχειρείν, Ντόναλντ Τραμπ. Κι εκείνος από την πλευρά του κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει αυτή την άποψη. Και ξαναχτυπά!

Από το στόμα του δεν γλίτωσε ούτε η «μικρή» Ελλάδα. Μιλώντας στο CNBC ο Τραμπ έριξε στο τραπέζι το «ιδιοφυές» σχέδιό του για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ: «Ας αντιγράψουμε την Ελλάδα. Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές κούρεμα ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους μας».

Στο οικονομικό περιοδικό MarketWatch διαβάζει κανείς μια πλούσια ανάλυση των δηλώσεων και των σκέψεων του κ. Τραμπ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνος δίνει ως αντάλλαγμα το απόλυτο τίποτα...

Κλείσιμο
«Βέβαια στη ''χώρα'' του Τραμπ καμία σκέψη δεν φαντάζει παράλογη», γράφει με καυστικό ύφος.

Oικονομολόγος των New York Times σημειώνει: «Κανείς δεν πρόκειται να σηκώσει το τηλέφωνο στον Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που εκείνος θελήσει να διαπραγματευτεί για το χρέος».
Περιγράφοντας αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα το οικονομικό site γράφει: «Οι κρίσεις κρατικού χρέους σε όλη την οικονομία, είναι ένα γεγονός που καθιστά δύσκολο για τις κυβερνήσεις να δανειστούν. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στην Ελλάδα που προς το παρόν είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία με ποσοστό 25%, οι Αμερικανοί πήραμε μία γεύση από το αυτό το 2008 και μετά».

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η κατάληξη του δημοσιεύματος. «Το μόνο σίγουρο», γράφει, «είναι πως διευκολύνεται για τον Ντόναλντ Τραμπ η εκλογή αντιπροέδρου. Η μοναδική επιλογή είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης