Σήμερα η ανακοίνωση του σχεδίου Ομπάμα κατά του Ισλαμικού Κράτους

Σήμερα η ανακοίνωση του σχεδίου Ομπάμα κατά του Ισλαμικού Κράτους

Παράλληλα αμείωτοι συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ

Σήμερα η ανακοίνωση του σχεδίου Ομπάμα κατά του Ισλαμικού Κράτους
Σε διάγγελμα στο οποίο θα παρουσιάσει τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θα προχωρήσει στις 9 το βράδυ (ώρα ΗΠΑ, 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος ο αμερικανός πρόεδρος θα εξηγήσει «την απειλή του Ισλαμικού Κράτους» και θα παρουσιάσει «τη στρατηγική των ΗΠΑ για την αποδυνάμωση και, εν τέλει, την καταστροφή αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Στο Κογκρέσο, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκράτες ζητούν με μια φωνή την «καταστροφή» του ΙΚ. Πολλοί πιστεύουν - όπως και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα - ότι ο πρόεδρος έχει την εξουσία να διατάξει αεροπορικές επιδρομές όμως ορισμένοι και από τα δύο κόμματα ζητούν να διεξαχθεί επίσημη ψηφοφορία για να λάβει ο πρόεδρος την έγκριση του Κογκρέσου εάν προτίθεται να προχωρήσει σε μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση και κυρίως εάν σκοπεύει να στείλει στρατιώτες στην περιοχή.

Στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Κογκρέσου, την Τρίτη, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ότι έχει την εξουσία που απαιτείται για να αναλάβει δράση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να ψηφίσει την έγκριση του σχεδίου του.

«Ο πρόεδρος είπε στους ηγέτες του Κογκρέσου που έχει την εξουσία που χρειάζεται για να αναλάβει δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, με την αποστολή που θα ανακοινώσει στην ομιλία του αύριο το βράδυ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Κλείσιμο

«Επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το έθνος είναι ισχυρότερο και οι προσπάθειές μας πιο αποτελεσματικές, όταν ο πρόεδρος και το Κογκρέσο συνεργάζονται για την καταπολέμηση μιας απειλής για την εθνική μας ασφάλεια, όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος» καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Την ίδια ώρα τα αμερικανικά μαχητικά εξαπέλυσαν την Τρίτη νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο δυτικό Ιράκ.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά στο φράγμα της Χαντίτα, στην επαρχία Άνμπαρ, διευκρίνισε η CentCom, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί πραγματοποιήθηκαν «με στόχο τη στήριξη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των μελών των σουνιτικών φυλών που προστατεύουν το φράγμα της Χαντίτα» από τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα «να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές» σε 8 στρατιωτικά οχήματα του Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένων δύο που μετέφεραν εξαρτήματα αντιαεροπορικών πυροβόλων, όπως επίσης και 5 άλλα οχήματα και ένα φορτηγό μεταφοράς.

Συνολικά οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 153 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ από την 8η Αυγούστου, διευκρίνισαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης