Ινδία: Στους 118 οι νεκροί από την κατολίσθηση

Ινδία: Στους 118 οι νεκροί από την κατολίσθηση

Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται 46 άνδρες, 55 γυναίκες και 17 παιδιά

Ινδία: Στους 118 οι νεκροί από την κατολίσθηση
Στους 118 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε χωριό του κρατιδίου Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές υπάρχουν λιγοστές ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Τουλάχιστον 25 ακόμη σοροί βρέθηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης από χθες Κυριακή, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος της εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών ΜΚ Μάτζε. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται 46 άνδρες, 55 γυναίκες και 17 παιδιά.

Η κατολίσθηση στο χωριό Μάλιν ισοπέδωσε 44 σπίτια, τα περισσότερα κατασκευασμένα από λάσπη, άχυρα και καλάμια μπαμπού. Οκτώ άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός βρέφους τριών μηνών, εντοπίστηκαν ζωντανοί στα συντρίμμια ύστερα από δέκα ώρες.

Κλείσιμο
Περίπου 80 με 90 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, αλλά οι πιθανότητες να βρίσκονται στη ζωή είναι λιγοστές ύστερα από τόσες ημέρες. Οι βροχές που σημειώνονται στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι η αποψίλωση των δασών συνέβαλε στην πρόκληση της κατολίσθησης, η οποία σημειώθηκε ύστερα από σφοδρή βροχόπτωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης