Παραδοσιακός γύψος τέλος!

Παραδοσιακός γύψος τέλος!

Τέρμα πια στη φαγούρα που προκαλούσε ο απλός γύψος.Πρόκειται για έναν ανοιχτό εξωσκελετικό γύψο που επιτρέπει στο τραυματισμένο μέλος να παίρνει αέρα 

Παραδοσιακός γύψος τέλος!
Η νέα εποχή φέρνει επαναστατικές αλλαγές στην αντιμετώπιση των σπασιμάτων αλλά και των καταγμάτων με το νέο  Cortex cast.
Πρόκειται για μια ανακάλυψη του Τζέικ Εβίλ, του Victoria University, στη Νέα Ζηλανδία και είναι ένας ανοιχτός εξωσκελετικός γύψος που επιτρέπει στο τραυματισμένο μέλος να παίρνει αέρα και να πλένεται ενώ πλέον δεν θα υπάρχει και η ενοχλητική φαγούρα που προκαλεί ο κανονικός γύψος.

Το σχήμα του πρωτότυπου νάρθηκα καθορίζεται με ακτίνες Χ που είναι ικανές να εντοπίσουν τα σπασμένα οστά. Ο Έβιλ τόνισε πως το Cortex cast βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο καθώς αναζητά το καλύτερο υλικό από το οποίο θα κατασκευάζεται ο πρωτότυπος αυτός γύψος.
Κλείσιμο

Ο ασθενής θα πρέπει να υποβάλλεται σε ακτινογραφία, όπως άλλωστε γίνεται και σήμερα, θα εντοπίζεται το σπασμένο κόκκαλο και θα περνάει από τρισδιάστατη σάρωση η οποία θα στέλνει τα ευρήματα της σε εταιρεία τρισδιάστατης εκτύπωσης όπου θα κατασκευάζεται το υλικό.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ, τρισδιάστατο και λεπτό υλικό που δεν θα εμποδίζει τον ασθενή να έχει τους καθημερινούς του ρυθμούς. Μένει μόνο ο Έβιλ να συνεργαστεί με νοσοκομεία και να βρει εταιρείες που θα μπορούν να παράγουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες από το Cortex cast.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης