Ρέντσι: Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι λάθος

Ρέντσι: Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι λάθος

«Θα το είχα αποφύγει», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας - «Σταματήσαμε να πληρώνουμε εμείς τις πρόωρες συντάξεις για να τις πληρώνουμε στην Ελλάδα;», δήλωσε ο Ρέντσι

Ρέντσι: Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι λάθος
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι λάθος.

Υποστήριξε ότι αν ήταν στη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, θα είχε αποφύγει την διεξαγωγή του, αλλά πρόσθεσε πως σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού, ενώ διευκρίνισε πως δεν αποτελεί ντέρμπι ανάμεσα στο ευρώ και τη δραχμή.

«Μόλις τελειώσουμε τη συζήτηση για την οικονομία στην Ελλάδα θα αρχίσουμε να μιλάμε για την οικονομία στην Ευρώπη, γιατί πρέπει να δούμε σε ποιο μοντέλο ανάπτυξη θα σκεφτόμαστε στο μέλλον την Ήπειρό μας», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως καθένας από εμάς έχει διαφορετικές απόψεις, ευαισθησίες, κρίσεις, αλλά αυτό που είναι σημαντικό στο πλαίσιο της κοινότητας της Ευρώπης είναι να τηρηθούν οι κοινοί κανόνες.

«Έβγαλα μία φωτογραφία που αγκάλιασα τον Αλέξη και την κ. Μέρκελ, μπορεί να μην λειτούργησε καλά, αλλά αυτές είναι οι σχέσεις μας. Εύχομαι τις επόμενες ημέρες, ώρες, εβδομάδες να λυθούν τα προβλήματα», συμπλήρωσε ο κ. Ρέντσι, ο οποίος επισήμανε πως θέλει να λυθεί το ελληνικό ζήτημα.

Παράλληλα, βέβαια, είπε ότι μπορεί να είναι σημαντικό το ελληνικό ζήτημα, αλλά υπάρχουν εξίσου σοβαρά θέματα όπως αυτό της τρομοκρατίας και του μεταναστευτικού.
Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο για αναγκαιότητα ανάπτυξης στην Ιταλία, καθώς και για την επανεξέταση του ΦΠΑ στα νησιά.

«Πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική, θα δούμε τι θα συμβεί. Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι εμείς σταματήσαμε να πληρώνουμε τις πρόωρες συντάξεις στην Ιταλία για να τις πληρώσουμε στην Ιταλία», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης