Δέσποινα Βανδή: Ολική Επαναφορά

Δέσποινα Βανδή: Ολική Επαναφορά

'Ένα νέο τραγούδι που ακούγεται παντού και έχει κάνει ρεκόρ σε views στο youtube. Νέες συνεργασίες που την έχουν ανανεώσει. Νέο σπίτι σε νέα γειτονιά, νέα σχέδια –μεταξύ αυτών και η πιθανή συμμετοχή της στο The Voice– και, πάνω απ’ όλα, ανανεωμένη διάθεση. Η Δέσποινα είναι στα καλύτερά της και αυτό φαίνεται.
Από τη Σόνια Καζόνι

Δέσποινα Βανδή: Ολική Επαναφορά
Το countdown για το νέο της τραγούδι δεν ήταν υπόθεση μόνο των φανατικότερων θαυμαστών της. Η είδηση –ήδη από το καλοκαίρι– πως η Δέσποινα Βανδή, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, είχε επιλέξει να τραγουδήσει μουσική κι άλλων συνθετών πέρα από τον Φοίβο, με τον οποίο σύνδεσε το όνομά της για περισσότερο από μια δεκαετία, έκανε την προσμονή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Όλες οι αποκλειστικές συνεργασίες πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους. Η συνεργασία με τον Φοίβο είχε διαγράψει πολλούς κύκλους, που έκαναν και τη Δέσποινα, αλλά και τον Φοίβο να στροβιλιστούν στην κορυφή. Όμως, όλα έδειχναν πως η στιγμή για το επόμενο βήμα είχε έρθει. Κι ενώ το καλοκαίρι τα media κατακλύστηκαν από ειδήσεις για «επαγγελματικό διαζύγιο» και αποχώρηση της Δέσποινας από τη δισκογραφική εταιρεία του Φοίβου, Spicy, η αλήθεια ήταν διαφορετική. Η Δέσποινα θα συνέχιζε στη Spicy, απλά θα συνεργαζόταν και με άλλους συνθέτες. Διατάραξε αυτό τη σχέση της με τον Φοίβο; «Η σχέση τους δεν διαταράχτηκε, απλά πέρασε σε επόμενη φάση, εξελίχτηκε» λένε άνθρωποι από το περιβάλλον της. Πολλά ονόματα συνθετών ακούστηκαν, όμως στις 14/10 βγήκε στον αέρα το νέο της τραγούδι «Όταν περάσει αυτή η νύχτα» (σε μουσική Τάσου Λυμπέρη και στίχους Όλγας Βλαχοπούλου) και μέσα σε ένα μόλις 24ωρο στο ΥouΤube ξεπέρασε τα 40.000 views και έγινε Nο1 στο Trends dashboard της Ελλάδας. Το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε. Aπό τη μεγάλη επισκεψιμότητα, μπλόκαρε το σύστημα εκείνη τη μέρα και για 3 ώρες δεν μπορούσες να δεις τα views! Aυτές τις μέρες η Δέσποινα συζητάει ένα νέο επαγγελματικό βήμα, το οποίο είναι η συμμετοχή της στο talent show του ΑΝΤ1 Τhe Voice. Oι πρώτες κουβέντες με τον Γιάννη Λάτσιο έγιναν το καλοκαίρι, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Κλείσιμο


Λίγες μέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και επίσημα η φετινή συνεργασία της Δέσποινας με τον Νότη Σφακιανάκη στο Έναστρον (με τον οποίο είχαν συνυπάρξει ξανά στη σκηνή του Rex το 1997), καθώς η συνεργασία της με την Πέγκυ Ζήνα, που ήταν μια ακόμα πρόταση υπό συζήτηση, τελικά δεν προχώρησε.



Με ανανεωμένη διάθεση και ευτυχισμένη με την τόσο θερμή υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στο νέο της κομμάτι, η Δέσποινα αυτή την εποχή κάνει καθημερινά πολύωρες πρόβες για τις εμφανίσεις της στο Έναστρον, που θα ξεκινήσουν στις 7 Δεκεμβρίου. Σε καλύτερη φόρμα από ποτέ, ετοιμάζει ένα πρόγραμμα «πολύ ιδιαίτερο και εντυπωσιακό», όπως λένε στο People άνθρωποι από το περιβάλλον της.

Body Perfect
Η Δέσποινα γυμνάζεται εντατικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κατά καιρoύς έχει personal trainer, αλλά πλέον ξέρει και μόνη της το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει για να δει καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα της. Συνήθως κάνει ένα συνδυασμό από τρέξιμο, ασκήσεις ενδυνάμωσης και pilates, αλλά έχει δοκιμάσει διάφορα, ακόμα και zumba. Αγαπά πολύ το τρέξιμο στη φύση και τα Σαββατοκύριακα της αρέσει να τρέχει κοντά στη θάλασσα μεγάλες αποστάσεις – περισσότερα από 5 χιλιόμετρα. Αυτή της τη συνήθεια ευνόησε το γεγονός ότι μετακόμισαν οικογενειακά στη Βούλα, στα νότια προάστια, περιοχή που η τραγουδίστρια πάντοτε αγαπούσε, καθώς εκεί εγκαταστάθηκε όταν πρωτοήρθε στην Αθήνα. Η Δέσποινα πάντα γυμνάζεται, γιατί διατροφικά, αν και προσέχει, δεν της αρέσει να στερείται. Έχει μεγάλη αδυναμία στα γλυκά και ειδικά στη σοκολάτα. Έτσι, πάντα ενισχύει τον καλό μεταβολισμό της με εντατική γυμναστική. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως σε φωτογραφίσεις, εκεί που όλοι περίμεναν πως θα παραγγείλει μια σκέτη σαλάτα μαρούλι, εκείνη επέλεγε μια... σοκολατίνα! Θα έτρωγε τρεις κουταλιές, βέβαια, αλλά ήταν σοκολατίνα!



Νέα τραγούδια, νέοι συνεργάτες

Η Δέσποινα έχει αποκτήσει νέους συνεργάτες και στο κομμάτι της επικοινωνίας της, την οποία εδώ και λίγες εβδομάδες έχει αναλάβει η Panik Relations, νέο τμήμα της Panik Entertainment, με επικεφαλής τον Γιώργο Αρσενάκο. Το επόμενο τραγούδι της, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου, λίγο πριν την πρεμιέρα της στο Έναστρον (στις 7/12), θα λέγεται «Χάνω εσένα». Το κομμάτι υπογράφουν ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος και η στιχουργός Romy Papadea (η αδελφή της Demy). «Με τη Δέσποινα έχουμε ηχογραφήσει εντελώς διαφορετικά είδη τραγουδιών: από μπαλάντες και λαϊκά κομμάτια μέχρι δυναμικά dance. Μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο καλή είναι σε όλα τα είδη, πράγμα σπάνιο για έναν τραγουδιστή» λέει στο People o Δημήτρης Κοντόπουλος. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει. Τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν στους επόμενους μήνες, της έχουν γράψει ακόμα ο Γιώργος Μουκίδης, ο Βασίλης Γαβριηλίδης και ο Γιώργος Σαμπάνης – στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται διασκέδασαν πρόσφατα η Δέσποινα και ο Ντέμης.



Η οικογένεια
Το ζευγάρι μετά από πολλά χρόνια γάμου παραμένει πολύ ερωτευμένο. «Τον βλέπω και τον θέλω ακόμη. Όταν κοιτάζω τα μάτια του, αισθάνομαι πραγματικά ότι μου αρέσει πολύ ακόμα. Παραμένω ερωτευμένη μαζί του» έχει δηλώσει πρόσφατα η Δέσποινα για τον άντρα της ζωής της, εξηγώντας πως οι δυο τους κατάφεραν να βρουν μια χρυσή ισορροπία μέσα στο γάμο. «Δεν πρέπει να καταργείται η μονάδα, όταν μπαίνει σε δυάδα. Είναι αναζωογονητικό ο καθένας να έχει τη δουλειά του, τους φίλους του, τις στιγμές του και να υπάρχουν μαζί και ως ζευγάρι. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μαζί. Κάποια στιγμή θα βαρεθείς. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να μην αφήνεσαι. Μου λένε “έχεις κάνει δύο παιδιά και είσαι έτσι”... Είναι λάθος να σκέφτεσαι έτσι. Το φλερτ μέσα στη σχέση δεν πρέπει να σταματάει ποτέ. Μπορεί να μην είναι όπως τον πρώτο καιρό, αλλά πρέπει να υπάρχει πάντα».



Παρά το έντονο πρόγραμμά της, η Δέσποινα παραμένει και full-time μαμά. Κάτι που δεν ονειρευόταν για τον εαυτό της, πριν γνωρίσει τον άντρα της ζωής της. «Δεν ήμουν ο τύπος της κοπέλας που ήθελε να παντρευτεί, να κάνει παιδιά και όλα αυτά. Με τίποτα, όμως. Με ένοιαζε να γνωρίσω τον κόσμο» έχει πει για τη ζωή πριν τον έρωτα και το γάμο με τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος άλλαξε την κοσμοθεωρία της.

Μάλιστα, η πρώτη της εγκυμοσύνη, που πέρασε στη Μαδρίτη, ήταν για εκείνη μια εμπειρία αντάξια βιβλίου. Όπως έχει πει σε παλιότερη συνέντευξη, «την πρώτη φορά που είχα μείνει έγκυος, καθώς ήταν πρωτόγνωρα όσα ζούσα, κατέγραφα καθημερινά όλα τα συναισθήματα, τις αλλαγές, τις ανασφάλειες που ένιωθα ως γυναίκα, πάντα με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Ήθελα να το εκδώσω ως βιβλίο, για να μοιραστώ την εμπειρία με τις υπόλοιπες γυναίκες. Είχα βρει και τον τίτλο Το Μικρό Μου Συν, γιατί είχα δει το + στο τεστ εγκυμοσύνης». Τελικά, όμως, δεν εξέδωσε το βιβλίο αυτό.



Η δημοσιότητα
Όσον αφορά το «κυνηγητό» των παπαράτσι, η Δέσποινα καταλαβαίνει πως είναι ένα κομμάτι της δημοσιότητας. Με μία μοναδική ένσταση: «Είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο, το καταλαβαίνω, αλλά τα παιδιά μου δεν είναι και δεν θέλω να τα φωτογραφίζουν» έχει δηλώσει. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει, «στην καθημερινότητά μου δεν έχω σχέση με το πώς μπορεί να εμφανίζομαι στη σκηνή. Στη σκηνή είμαι ένας ρόλος». Άλλωστε, η Δέσποινα στο σπίτι είναι παραδοσιακή μαμά που βοηθά την 9χρονη Μελίνα και τον 6άχρονο Γιώργο στο διάβασμα, τους συνοδεύει στις δραστηριότητές τους, ενώ αναλαμβάνει η ίδια τη διατροφή τους. Ζυμώνει σπιτικό ψωμί με τις συνταγές του Jamie Oliver, οι ταλιατέλες με σολομό και τα γεμιστά είναι από τις «διάσημες» σπεσιαλιτέ ανάμεσα στους φίλους της, ενώ είναι εξπέρ στα γλυκά. Φτιάχνει πάντα μόνη της τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες του σπιτιού, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια διοργανώνει μεγάλο χριστουγεννιάτικο bazaar με καλό σκοπό. Όπως έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή της, «τα πρώτα είκοσι χρόνια της ζωής μου είχαν στέρηση, ανάγκη. Στην Καβάλα, όπου μεγάλωσα, ζούσαμε σε ένα σπίτι χωρίς ανέσεις, θέρμανση, αυτό που είχαν τα άλλα σπίτια. Ο πατέρας μου αγωνιζόταν, ζούσε και υπήρχε μόνο για τα τρία του παιδιά. Μάθαμε σε ένα σύστημα αξιών. Ίσως γι’ αυτό με τα πρώτα μου λεφτά αγόρασα ένα κανονικό σπίτι για τους γονείς μου. Με θέρμανση, με μπάνια, με βεράντα». Ακριβώς επειδή έζησε τα δύσκολα ως παιδί, η Δέσποινα πάντα προσπαθεί να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη. Φέτος το ετήσιο bazaar που διοργανώνει θα γίνει για πρώτη φορά το Πάσχα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα που ήταν χριστουγεννιάτικα.



Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης