Ένας καλλιτέχνης «έκλεισε» το Σύμπαν σε μία φωτογραφία

Ένας καλλιτέχνης «έκλεισε» το Σύμπαν σε μία φωτογραφία

Ο Πάμπλο Κάρλος Μπουντασί χρησιμοποίησε τους χάρτες της NASA και είχε τη συνεργασία των μεγαλύτερων αστροφυσικών στον πλανήτη - Δείτε τη Γη και το ηλιακό μας σύστημα στο κέντρο του κόσμου

Ένας καλλιτέχνης «έκλεισε» το Σύμπαν σε μία φωτογραφία
Πώς είναι άραγε το Σύμπαν; Πώς θα το αντίκριζε κάποιος ως απλός παρατηρητής... εκτός; Είναι δυνατόν να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο; Και αν ναι, με ποιον τρόπο μπορεί ένα διαστημόπλοιο να διαπεράσει τα σύνορα ενός... σύμπαντος και να πάει... πού άραγε; Όλα τα παραπάνω είναι αδύνατον να αποδειχθούν, πόσω μάλλον να επιτευχθούν. Οι επιστήμονες, ωστόσο, με βάση τις έρευνες που έχουν διεξάγει, κατέληξαν σε μία υποθετική απεικόνιση του σύμπαντός μας, την οποία απέδωσε ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης.

Πρόκειται για μία φωτογραφία που επιχειρεί να παρουσιάσει όλη την ομορφιά ενός άγνωστου κόσμου. Ενός μεγέθους που ενδεχομένως να μην μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου, όση γνώση και αν διαθέτει. Το Σύμπαν υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 13,8 δισ. ετών και περιλαμβάνει ασύλληπτο αριθμό γαλαξιών, πόσω μάλλων άστρων και πλανητών.

Με βάση τους χάρτες της NASA και την πολύτιμη συνεργασία των μεγαλύτερων αστροφυσικών στον κόσμο, ο Πάμπλο Κάρλος Μπουντασί κατάφερε να παρουσιάσει το σύμπαν, με τη Γη και το ηλιακό μας σύστημα να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Κλείσιμο
Στο κέντρο ακριβώς βρίσκεται ο ήλιος και το ηλιακό μας σύστημα, ακολουθεί ο Γαλαξίας μας Milky Way και το Άρμα του Περσέα και το σύμπαν συμπληρώνεται από κάθε λογής γαλαξίες, αμέτρητους, με εκπληκτικά χρώματα και φαντασία. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης