Τζανακόπουλος: Αν το ΔΝΤ δεν μπει στο πρόγραμμα δεν εφαρμόζονται τα μέτρα

Τζανακόπουλος: Αν το ΔΝΤ δεν μπει στο πρόγραμμα δεν εφαρμόζονται τα μέτρα

Μέχρι την Κυριακή μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποστήριξε ότι όλες οι πλευρές κάνουν βήματα προς τα πίσω για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία

Τζανακόπουλος: Αν το ΔΝΤ δεν μπει στο πρόγραμμα δεν εφαρμόζονται τα μέτρα
«Αν το ΔΝΤ
δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, δεν έχει κανένα νόημα να εφαρμόσουμε τα μέτρα που εκείνο ζήτησε» υπογράμμισε πριν από λίγο ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος
Δημήτρης Τζανακόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Κλείσιμο
Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ακόμα ότι «κανείς στην Ευρώπη δεν ζητεί αυτά τα μέτρα» και επανέλαβε τη διαβεβαίωση που έδωσε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός
ότι «τα μέτρα θα ψηφιστούν, αλλά δεν θα εφαρμοστούν εφόσον δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους ψηφίστηκαν». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει ότι δεν θα υπάρχουν συνέπειες από τη μη εφαρμογή των μέτρων που ζητεί το ΔΝΤ, εφόσον το Ταμείο δεν μείνει στο πρόγραμμα.

Εφικτή η συμφωνία μέχρι την Κυριακή 
Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι μέχρι την Κυριακή μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες με τους δανειστές για την τεχνική συμφωνία. «Φτάσαμε στα πολιτικά μας όρια στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και πλέον είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη της συμφωνίας» σημείωσε.

«Για να βρεθούμε στο συγκεκριμένο σημείο καταλυτικός ήταν ο ρόλος της πολιτικής συμφωνίας της 7ης Απρίλη. Τότε λύθηκαν τα μεγάλα ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι για να έρθουμε κοντά σε συμφωνία «όλες οι πλευρές έκαναν βήματα προς τα πίσω. Και η Ελλάδα και η ΕΕ και το ΔΝΤ έκαναν πίσω» σημείωσε και υποστήριξε ότι για πρώτη φορά οδηγούμαστε σε μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση.

Ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι η συμφωνία μπορεί μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και μέχρι το τέλος Μαΐου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει πρόβλημα  στη Βουλή με την ψήφιση των μέτρων είπε «προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό» Δεν καταφέραμε να κάνουμε όσα θέλαμε, αλλά κάναμε πάρα πολλά» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του σημειώνοντας ότι στη συμφωνία θα υπάρξουν και μέτρα που δεν θα ήταν στην επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εάν βρισκόμασταν σε καθεστώς οικονομικής κανονικότητας... «Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα που δεν θα ήταν ποτέ επιλογή μας». 

Κάλυψε τον Δημητριάδη
Σχετικά με την τροπολογία  που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Το θέμα αυτό ο Βουλευτής το συζήτησε με την αρμόδια υπουργό η οποία και έκανε αποδεκτή την τροπολογία. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς δεν συζητάμε τις τροπολογίες τα μεσάνυχτα.  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνουν πολύ θόρυβο για το τίποτα...» 

Επίθεση στον Μητσοτάκη
Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στην επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης –με την οποία έθετε ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας- στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του αρχηγού της ΝΔ σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για την λειτουργία του Κοινοβουλίου καθώς «συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που πέρασε μέσα σε ένα βράδυ 313 τροπολογίες! Συμμετείχε σε μια κυβέρνηση στην οποία ο τότε πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δεν είχε εμφανιστεί ούτε μια φορά στην ώρα του πρωθυπουργού».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης