Φαρσοκωμωδία: Ο Δρίτσας λέει ότι δεν τελείωσε η πώληση ΟΛΠ

Φαρσοκωμωδία: Ο Δρίτσας λέει ότι δεν τελείωσε η πώληση ΟΛΠ

Εντονες αντιδράσεις από αντιπολίτευση, ζητούν παραίτηση Δρίτσα - Ο υπουργός μιλάει για αυθαίρετες ερμηνείες των λόγων του

Φαρσοκωμωδία: Ο Δρίτσας λέει ότι δεν τελείωσε η πώληση ΟΛΠ
«Εχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο» δήλωσε με νόημα ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας
, μιλώντας στο Mega, ενώ προέβαλε ως επιχείρημα σειρά νομικών διαδικασιών και δήλωσε ότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά που εκτιμάται ότι δημιουργεί νέο «κρατικό» ΟΛΠ.

«Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα», πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας και εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του ΤΑΙΠΕΔ.

Κλείσιμο
«Λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ», είπε και συνέχισε «Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση».

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε», τόνισε ακόμη ο υπουργός.

Ακόμη, αμφισβήτησε τα λεγόμενα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα μετά τις επενδύσεις της Cosco, λέγοντας ότι αυτό θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, όπως και τα λεγόμενά του για 2.000 θέσεις εργασίας λόγω της παρουσίας της κινεζικής εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα αποτελούν υπεργολαβίες.

«Καθημερινά συγκρουόμαστε με τον εαυτό μας για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις... Εμεινα ως μέλος της κυβέρνησης για να βελτιώσω τη συμφωνία», σημείωσε ακόμη ο κ. Δρίτσας, συμπληρώνοντας «Δέχτηκα ακόμη και την προσωπική αυτοακύρωση για να μείνει ανοικτός ο δρόμος για την κυβέρνηση».

Ακόμη, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευτεί για έσοδα 50 δισ. ευρώ από νέες ιδιωτικοποιήσεις και πρόσθεσε ότι «κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούν να βάλουν στο τραπέζι 26 ιδιωτικοποιήσεις αντί για τις 9 της συμφωνίας».

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης σε περίπτωση που το «διάδοχο» Ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ έχει ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες. «Αν τεθεί θέμα νέου Ταμείου με μεγαλύτερες εξουσίες του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσω τη θέση μου» δήλωσε σχετικά.

«Η αστυνομία κινήθηκε μόνη της για να χτυπήσει τους λιμενεργάτες, καταδικάζω όσα έγιναν στο Ζάππειο (κατά την υπογραφή της συμφωνίας» ανέφερε ακόμη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρχε σχετική εντολή από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.
Ανακοίνωση από Δρίτσα

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του ο κ. Δρίτσας έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «οι ερμηνείες που δίδονται στα όσα σήμερα είπα στο MEGA είναι αυθαίρετες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα, ερμηνείες και ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν είτε στο διαδίκτυο είτε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε σχόλια πολιτικών αντιπάλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας έκανε το παρακάτω σχόλιο:
“ Στην τηλεοπτική συμμετοχή μου στο MEGA σήμερα το πρωί απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις προσπάθησα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ειλικρίνεια να εξηγήσω την πορεία των χειρισμών της Κυβέρνησής μας αναφορικά με την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ.
Κάθε συμμετοχή μου σε τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή θεωρώ πάντα ότι με υποχρεώνει πρωτίστως να ενημερώνω υπεύθυνα όσους τις παρακολουθούν και αυτό έκανα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Οι ερμηνείες που θέλουν να με εμφανίσουν ότι κινούμαι σε διαφορετική κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό είναι κατασκευές εμφανούς σκοπιμότητας και εφήμερης αντοχής.
Ενημερώνω τέλος, ότι η αναγγελθείσα για την Τρίτη συνέντευξη τύπου καθόλου δεν συνδέεται με τα παραπάνω, αφού είχε προαποφασισθεί από την Παρασκευή.”


Ανακοινώσεις από αντιπολίτευση

Νέα Δημοκρατία: «Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, μετά τον κ. Σπίρτζη, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας δήλωσε ότι “η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα”. Πρόκειται πλέον για μια Κυβέρνηση φαρσοκωμωδία που διαλύει τη χώρα. Φύγετε». 

ΠΑΣΟΚ: Τσίρκο Δρίτσα και ο Τσίπρας θεατής, έλεος πια!

Ποτάμι: Θέατρο παραλόγου οι δηλώσεις για ΟΛΠ, να παραιτηθεί

Ενωση Κεντρώων: Οι διαφωνίες μεταξύ Υπουργών για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων φέρνουν στην επιφάνεια μια διγλωσσία και έναν εσωτερικό διχασμό που υπάρχει εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιούλιο του 2015 υπέγραψαν να μείνουμε στην Ευρώπη, όμως το DNA μεγάλου πλήθος των στελεχών του είναι αντιευρωπαϊκό. Για την Ένωση Κεντρώων οι ιδιωτικοποιήσεις επιβάλλονται αν οι προς πώληση επιχειρήσεις ήταν νωρίτερα ελλειμματικές και μόνο με την προϋπόθεση ότι δεν πουλάμε γη, αλλά την εκμισθώνουμε για 30 χρόνια και εκτός από το τίμημα πώλησης προσδοκούμε σοβαρή είσοδο πόρων για επενδύσεις. Χωρίς αυτούς τους ορούς, μιλούμε για μειοδοσία και ξεπούλημα. «Ναι» στις μεταρρυθμίσεις, «Όχι» στα ξεπουλήματα.

Ο Γεωργιάδης ζητεί την παραίτηση Δρίτσα: «Λυπηρός ο αυτοεξευτελισμός»

Κάλεσμα στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα να «πάψει να εξευτελίζεται» και να παραιτηθεί απεύθυνε την Κυριακή ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις δηλώσεις του υπουργού ότι η συμφωνία ΟΛΠ – Cosco, που υπεγράφη πανηγυρικά την Παρασκευή δεν έχει «κλείσει ακόμη». 
«Πέραν των πολιτικών μας διαφορών, η εικόνα του κ. Δρίτσα να αυτοεξευτελίζεται έτσι τώρα στο Mega είναι λυπηρή. Η παραίτηση αξιοπρεπής! ανέφερε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter o αντιπρόεδρος της ΝΔ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης