Κατρούγκαλος: «Στόχος μας να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις»

Κατρούγκαλος: «Στόχος μας να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις»

Ο υπουργός Εργασίας είπε πως το ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα και όχι ένα απλό πολιτικό θέμα

Κατρούγκαλος: «Στόχος μας να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις»
Το ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος το απόγευμα της Παρασκευής του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό για την προετοιμασία του αυριανού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως το ασφαλιστικό δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα, σημειώνοντας παράλληλα πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες συντάξεις, αλλά και να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα.

«Όλοι σεβόμαστε την εθνική κόκκινη γραμμή», είπε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να συμμετάσχει στον διάλογο για την εθνική κόκκινη γραμμή, προκειμένου -όπως τόνισε- να χαραχθεί μία «εθνική κόκκινη γραμμή» για το ασφαλιστικό.

Κλείσιμο
«To ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα. Επομένως, το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, να έχουμε μία μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και την βιωσιμότητα και την δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μία εθνική κόκκινη γραμμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και σημείωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα το σεβαστούν αυτό και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχουν κόμματα που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε ένα διάλογο ώστε να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια, θα έλεγα, αυτή η διαχωριστική κόκκινη γραμμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης