Άδ. Γεωργιάδης: “Η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα ολοκληρωθεί μέχρι το Γενάρη”

Άδ. Γεωργιάδης: “Η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα ολοκληρωθεί μέχρι το Γενάρη”

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τα τζάκια και την αιθαλομίχλη και τη σύλληψη του Χάρη Τομπούλογλου

Άδ. Γεωργιάδης: “Η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα ολοκληρωθεί μέχρι το Γενάρη”
Την άποψη πως η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, ίσως και μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό BHM Fm.

Ο υπουργός τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα της ατζέντας του υπουργείου του – που είναι παράλληλα και τα πλέον “καυτά” θέματα της επικαιρότητας, αρχής γενομένης από την υπόθεση της σύλληψης του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού” Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται για μίζα ύψους 25.000 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως ο κ. Τομπούλογλου πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του αλλά και από αυτή του ισοβίου μέλους του Δ.Σ του ιδρύματος του νοσοκομείου “Αγλαϊα Κυριακού”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος προκάτοχός του είχαν ποτέ εμπλακεί σε διορισμό προέδρου, καθώς ο κανονισμός του ιδρύματος προβλέπει πως τα μέλη του ιδρύματος προτείνουν κάποιον για τη θέση του προέδρου και ο εκάστοτε υπουργός απλώς επικυρώνει το διορισμό, μην έχονας ρόλο ή αρμοδιότητα να αρνηθεί την επιλογή παρά μόνον εάν τίθεται θέμα εμπλοκής του υποψηφίου σε εγκληματική πράξη.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τομπούλογλου είναι εδώ και 20 χρόνια μέλος – και δη ισόβιο – του Δ.Σ του ιδρύματος του νοσοκομείου.

Χαρακτηρίζοντας την πράξη για την οποία κατηγορείται ο κ. Τομπούλογλου, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η δικαιολογία που προέβαλε πως επρόκειτο για δωρεά είναι αστεία και σχολίασε την άμεση διαγραφή του από τη ΝΔ ως πράξη που αξίζει έπαινο και παράλληλα ως ένα μήνυμα προς όλους ότι η παλιά Ελλάδα τελείωσε, ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε κανέναν.
Κλείσιμο

Επιπρόσθετα τόνισε ότι στο υπουργείο έχει συστήσει μια διαδικασία ελέγχου των πεπραγμένων των διοικήσεων των νοσοκομείων που εφεξής θα μπορεί να δείχνει με διαφάνεια στους πολίτες την πολιτική των εκάστοτε διοικητών των νοσοκομειακών ιδρυμάτων.

Ερωτηθείς για την συνεχιζόμενη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ παραδέχθηκε πως το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών για το θέμα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των τελευταίων στον ΕΟΠΥΥ δεν φαίνεται να γεφυρώνεται. Τόνισε όμως πως η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και σημείωσε πως αν οι απεργοί επιμείνουν στις θέσεις τους η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς την απόλυτη συναίνεση: “Αν εννοείται πως για να πετύχουμε τη μεταρρύθμιση πρέπει να την σταματήσουμε ή να την ακυρώσουμε, τότε καταλάβετε όλοι ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε τέτοιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πέραν αυτών δήλωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένει από τις υπηρεσίες του υπουργείου το πλήρες σχέδιο κινητικότητας και διαθεσιμότητας και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες με το που θα “πάρει το χαρτί...”

Τέλος, για το “φλέγον” θέμα της αιθαλομίχλης και τα περιβόητα έκτακτα μέτρα για τα τζάκια ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε ότι τα προτεινόμενα νέα μέτρα όπως ο περιορισμός κυκλοφορίας είναι στην ουσία ένας “στρατιωτικός” νόμος και δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης αδρανής: “Είδαμε τι κάνουν οι άλλες χώρες όταν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και εφαρμόσαμε ό,τι κάνουν και οι άλλες, πολιτισμένες χώρες”.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε ως τελείως λανθασμένο μέτρο το ενδεχόμενο να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο, υποστηρίζοντας πως ήδη το 60% των Ελλήνων δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης και αρκετοί άλλοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ. Όσο για το θέμα με τα τζάκια ο κ. Γεωργιάδης ήταν κάθετος: “Και τζάμπα να δώσουμε το πετρέλαιο όσοι πήραν ξύλα θα τα κάψουν. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που πραγματικά δεν έχουν λεφτά για να πάρουν πετρέλαιο. Σε αυτούς δίνουμε το κοινωνικό τιμολόγιο...”

Κατέληξε λέγοντας πως στην Ευρώπη δεν ζεσταίνουν τα σπίτια τους με τζάκια: “Κάποτε θα πρέπει να γίνουμε σαν τους υπόλοιπους φυσιολογικούς ανθρώπους”.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης