Σε δίκη για σεξουαλική κακοποίηση παραπέμφθηκε ο Bill Cosby

Σε δίκη για σεξουαλική κακοποίηση παραπέμφθηκε ο Bill Cosby

Αντιμετωπίζει φυλάκιση δέκα ετών- Ο δικαστής έκρινε ότι οι κατηγορίες εις βάρος του ηθοποιού ευσταθούν




Σε δίκη για σεξουαλική κακοποίηση παραπέμφθηκε ο Bill Cosby
Πέρασαν περίπου δέκα χρόνια, από την πρώτη κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Bill Cosby και σήμερα δικαστής στη Πενσιλβανία των Η.Π.Α τον παραπέμπει σε δίκη. 

Μετά το τέλος της προδικαστικής ακρόασης ο δικαστής έκρινε ότι οι κατηγορίες εις βάρος του ηθοποιού ευσταθούν και τον παραπέμπει σε δίκη στις 20 Ιουλίου. Αν κριθεί ένοχος, τότε αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης περισσότερα από δέκα χρόνια. Ο Cosby, αντιμετωπίζει το κακούργημα της άσεμνης σεξουαλικής επίθεσης κατά της Andrea Constand το 2005. Ο 78χρονος ηθοποιός έφθασε το πρωί στην αίθουσα του δικαστή συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του Andrew Wyatt, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την όραση του.

Η Andrea Constand, η οποία είχε υποβάλει μήνυση κατά του ηθοποιού το 2005 είχε καταλήξει σε συμβιβασμό με τον ηθοποιό και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Η υπόθεση,όμως, άνοιξε ξανά μετά τις καταγγελίες δεκάδων γυναικών που ισχυρίζονταν ότι ο ηθοποιός τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Κλείσιμο
Η Andrea Constand



Αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως δείχνουν ότι ο Cosby είχε παραδεχθεί σε παλαιότερη κατάθεσή του ότι έκανε σεξ με νεαρά κορίτσια και ότι πρακτορείο μοντέλων συνήθιζε να του στέλνει «πέντε - έξι μοντέλα» κάθε εβδομάδα στις τοποθεσίες γυρισμάτων όπου βρισκόταν.

Στην κατάθεση του ηθοποιού, το 2005 και το 2006, ο ηθοποιός περιγράφει το πώς έδινε φάρμακα και αλκοόλ σε γυναίκες πριν κάνει σεξ μαζί τους, ενώ αναφέρεται σε μυστικές καταθέσεις σε πρώην ερωμένες του.

Μιλώντας στην δικηγόρο της Andrea Constand, ο Cosby είχε δηλώσει τότε: «Η Andrea ήρθε στο σπίτι. Εγώ την κάλεσα. Μιλήσαμε για το Πανεπιστήμιο Τρεμπλ, όπου την είχα γνωρίσει. Και μετά, πήγα πάνω και πήρα τρία χάπια. Τα έφερα κάτω. Αντιστοιχούσαν σε μιάμιση δόση. Ο λόγος που τα έδωσα και τα προσέφερα στην Andrea, η οποία τα πήρε αφού τα έλεγξε, ήταν ότι η ίδια έλεγε ότι είχε άγχος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης