Στη Βουλή η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια

Στη Βουλή η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια

Περισσότερα από 10.000 άτομα διαδηλώνουν κατά των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης - 
Κουτσούμπας: Κόλαφος για τους εργαζόμενους η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

Στη Βουλή η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια
Στη Βουλή βρίσκεται η πορεία διαμαρτυρίας του  ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με αιχμή τον νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν περισσότερα από 10.000 άτομα, ενώ σε αυτή μετέχει και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Κλείσιμο
Στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ 




Κουτσούμπας: Κόλαφος για τους εργαζόμενους η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για την δεύτερη αξιολόγηση για το χρέος, τους νέους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς που συζητιούνται αυτές τις μέρες στην Bουλή είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους για το λαό μας. Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μιλάει και πανηγυρίζει για ανάκαμψη της οικονομίας μόνο που αυτή η ανάκαμψη θα είναι για τους λίγους, το μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός μας, η εργατική τάξη θα υποφέρει, θα είναι τα μόνιμα υποζύγια, με ένταση της εκμετάλλευσης, ξεζούμισμα του εισοδήματος και των συντάξεων με νέα φορολογικά βάρη με μνημόνια διαρκείας. Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτήν την πρόταση ουσιαστικά αποδέχονται και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η λύση βρίσκεται στην πολιτική πρόταση που προτείνει το ταξικό εργατικό κίνημα, η κοινωνική συμμαχία, η ριζοσπαστικές συσπειρώσεις το ΚΚΕ για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών αναγκών σε όφελος των εργαζομένων του λαού μας. Αυτή την πρόταση καλούμαστε όλοι σε ετοιμότητα, με αγώνες διαρκείας, συνεχής, να παλέψουμε το επόμενο διάστημα από όλα τα μετερίζια», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.  



Φωτογραφίες από την συγκέντρωση 





 
Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις 

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθούν οι επιβάτες οι οποίοι  θα «δοκιμαστούν» και από το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

-Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κυκλοφορήσουν από τις 9.00 μέχρι τις 21.00. Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

-Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.  Ωστόσο δεν θεωρείται σίγουρη  η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

- Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (προς Παρασκευή) λόγω της 48ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

-Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας  δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σημειώνεται ότι, οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης