Τηλεοπτικές άδειες: Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ τα αιτήματα των καναλιών

Τηλεοπτικές άδειες: Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ τα αιτήματα των καναλιών

Ο πρόεδρος του ΣτΕ δεν χορήγησε τις προσωρινές διαταγές που ζητούσαν - Στις 16 Σεπτεμβρίου τα ασφαλιστρικά μέτρα

Τηλεοπτικές άδειες: Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ τα αιτήματα των καναλιών
Στο κενό έπεσαν τα αιτήματα των επτά τηλεοπτικών σταθμών που είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα αιτήματα απορρίφθηκαν από τον πρόεδρο του ΣτΕ, ενώ την ίδια ώρα προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου η συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων που επίσης έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στο ακροατήριο του δικαστηρίου σήμερα, το ελληνικό Δημόσιο διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Ιωάννη Μαντζουράνη εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εκλεκτοί δικηγόροι εκπροσωπούν σοβαρές υποψήφιες εταιρείες, μεταξύ των οποίων όπως είπε ο κ. Μαντζουράνης «δεν υπάρχει ούτε ο γιος, ούτε η κόρη, ούτε ο ίδιος ο... Εσκομπάρ». 

Κλείσιμο
Νωρίτερα, τα νομικά τους επιχειρήματα ανέπτυξαν ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Νικόλαου Σακελλαρίου οι νομικοί παραστάτες των τηλεοπτικών σταθμών που κατέθεσαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αιτήματα στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά των κατά του υπουργού Επικρατείας όσο και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με τα αιτήματά τους οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί – που πέρασαν στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών -  ζητούν ουσιαστικά να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω Γενικού Γραμματέα. Με την συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Η διαδικασία της ακρόασης των εκπροσώπων των σταθμών αλλά και των υπουργείων Επικρατείας και Οικονομικών ξεκίνησε ενώπιον του ΣτΕ στις 10 σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.
 
Παρόντες στην ακρόαση εκτός από τον προέδρου του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος, η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου. Ακόμη παραστάθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας κ. Ελευθέριος Κρέτσος.  

Στις πολυσέλιδες  αιτήσεις τους ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός στρέφεται κατά του άλλου κατά το στάδιο της προεπιλογής και εστιάζει σε παραβάσεις των όρων της προκήρυξης του επίμαχου διαγωνισμού. Ακόμη, οι σταθμοί εκθέτουν την οικονομική, φορολογική,  διαχειριστική, κ.λπ.  κατάσταση των καναλιών τους.

Σε δήλωσή του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ελληικού Δημοσίου Ιωάννης Μαντζουράνης επισημαίνει: «Τον Ιούλιο του 2016, το Συμβούλιο της Επικρατείας με έξι αποφάσεις του, έκρινε ότι: «Ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη βλάβης των αιτούντων, συντρέχουν προεχόντος επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία περαίωση του επίμαχου διαγωνισμού».



Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημοσίου Ιωάννης Μαντζουράνης


«Με την απόρριψη όλων των αιτημάτων έκδοσης προσωρινής διαταγής προκύπτει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας παραμένει προσηλωμένο στην ίδια θέση» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μαντζουράνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταθέσει  και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για τις οποίες όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συζήτησής τους, αλλά ούτε έχει οριστεί και εισηγητής.

Οι υποψήφιοι  τηλεοπτικοί σταθμοί που προεπελέγησαν είναι

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης