Επιασαν «χρυσοδάκτυλο» που εξαπατούσε ηλικιωμένους - Είχε αρπάξει 207.000 ευρώ!

Επιασαν «χρυσοδάκτυλο» που εξαπατούσε ηλικιωμένους - Είχε αρπάξει 207.000 ευρώ!

Ο 47χρονος συνελήφθη στην Καλλιθέα και σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μέλος μια εγκληματικής ομάδας

Επιασαν «χρυσοδάκτυλο» που εξαπατούσε ηλικιωμένους - Είχε αρπάξει 207.000 ευρώ!
Χειροπέδες σε έναν 47χρονο ο οποίος εξαπατούσε ηλικιωμένους πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Ο άντρας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Καλλιθέα και σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μέλος μια εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες σε  σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα συγγενικού τους προσώπου.

Στις 9 Ιουνίου ο δράστης και οι συνεργοί του εξαπάτησαν στον Κορυδαλλό μια 86χρονη. Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους εγκληματίες τηλεφώνησε στην γυναίκα και προσποιούμενος τον αστυνομικό της είπε ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παιδιού και απαιτείται το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, για να μην προφυλακισθεί. 

Κλείσιμο
Το θύμα πείστηκε και ο δράστης μετέβη στην οικία της όπου παρέλαβε το προαναφερόμενο ποσό. Κατά την αποχώρησή του από την οικία, έγινε αντιληπτός από συγγενικό της πρόσωπο, που ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές.

Έπειτα από έρευνες της Αστυνομίες, ο δράστης εντοπίσθηκε το επόμενο βράδυ στην περιοχή της Καλλιθέας και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 24.740 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε νομότυπα στην προαναφερόμενη παθούσα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Με την ως άνω μεθοδολογία, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του συγγενικό τους πρόσωπο και ακολούθως, για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού. Σε κάποιες περιπτώσεις, προσποιούντο στο τηλέφωνο ότι είναι το συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο ξεσπούσε δήθεν σε λυγμούς, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ψυχολογική πίεση στους ηλικιωμένους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες, μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 21 περιπτώσεις, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα, από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται στις 207.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται. 

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί αναζητούν τρία επιπλέον μέλη της σπείρας, δύο Έλληνες και μία υπήκοο Βουλγαρίας, ενώ σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της αντιποίησης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης