Μύκονος: Σύγκρουση αεροσκαφών στην πίστα του αεροδρομίου

Μύκονος: Σύγκρουση αεροσκαφών στην πίστα του αεροδρομίου

Αεροσκάφος της Aegean που τροχοδρομούσε συγκρούστηκε με σταθμευμένο αεροσκάφος της Meridiana - Αποκλειστικές φωτογραφίες

Μύκονος: Σύγκρουση αεροσκαφών στην πίστα του αεροδρομίου
Χάος επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Μυκόνου όταν δύο αεροσκάφη των εταιρειών Aegean και Meridiana συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και για περίπου τρεις ώρες περισσότεροι από 1.000 επιβάτες να «εγκλωβιστούν» στις αίθουσες αναμονής.

Τελικά, αργά το απόγευμα, κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο ένα αεροσκάφος της Ολυμπιακής με τεχνικούς οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα δύο αεροσκάφη και να απελευθερώσουν την πίστα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα όταν το αεροσκάφος της Aegean, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελευθ. Βενιζέλος – Μύκονος, συγκρούστηκε με ένα άλλο αεροσκάφος της ιταλικής εταιρίας Meridiana, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης του αεροσκάφους της Aegean μέσα στην πίστα.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ των ακροπτερυγίων των δυο αεροσκαφών, ωστόσο, δεν υπήρξαν τραυματίες, αλλά ούτε και διαρροή καυσίμων.

Πάντως, κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, έπνεαν στο νησί ισχυροί, βόρειοι άνεμοι.
Κλείσιμο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Aegean αναφέρει το αεροσκάφος της Airbus A320 με διακριτικά  SX- DVK ολοκλήρωσε την πτήση με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, ωστόσο -όπως σημειώνει- μετά την προσγείωση και κατά τη διαδικασία τελικής στάθμευσης και κάτω από την καθοδήγηση του προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης, ακούμπησε με το άκρο της πτέρυγας την άκρη της πτέρυγας άλλου σταθμευμένου αεροσκάφους της εταιρείας Meridiana, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των δύο αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την Aegean, «όλοι οι επιβάτες εξήλθαν άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια από το αεροσκάφος».

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η ΥΠΑ η οποία αναφέρει ότι στις 17:50 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Μυκόνου δυο αεροσκάφη τύπου airbus 320 είχαν επαφή στα ακροπτέρυγα τους, «λόγω κακής καθοδήγησης του εργαζόμενου της επίγειας εξυπηρέτησης».

«Η επαφή ανάμεσα στα δυο αεροσκάφη έγινε κατά την διάρκεια τροχοδρόμησης στην πίστα του αεροδρομίου. Οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου», τονίζει η ΥΠΑ.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης