Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον ένα χρόνο λουκέτου στην ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον ένα χρόνο λουκέτου στην ΕΡΤ

Κλειστή η οδός Καραγιώργη Σερβίας ενώ σταδιακά δίνεται στην κυκλοφορία η Σταδίου - Tετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00

Ποιος τραγουδιστής έχει χάσει τον προσανατολισμό του;
Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον ένα χρόνο λουκέτου στην ΕΡΤ
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία των εργαζομένων της ΕΡΤ, επου έχει καταλήξει στο υπουργείο Οικονομικών. Η πορεία στις 14.30 έφτασε στην Καραγιώργη Σερβίας όπου βρίσκονται οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ.

Ειδικότερα, σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00-16:00 προχωρά σήμερα ο κλάδος των Μέσων Ενημέρωσης, τιμώντας με αυτό το τον τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ένα χρόνο μετά το «μαύρο» που έπεσε στη Δημόσια Τηλεόραση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως και όλες οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας και οι τρεις Ομοσπονδίες στο χώρο του Τύπου (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ) «επαναβεβαιώνουν την ακλόνητη και αταλάντευτη βούληση μας για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ».

Κλείσιμο




Στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί των κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο.



«Στο συνεχιζόμενο εδώ και 12 μήνες αγώνα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, κομβικό ρόλο για την μη ευόδωσή του, έπαιξε η δημιουργία και λειτουργία της κατ’ ευφημισμό "Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης''». Με αδιαφανείς διαδικασίες, με τροπολογίες επί τροπολογιών, με κατάργηση του ΑΣΕΠ, με διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, επιχειρήθηκε να λειτουργήσει η ΔΤ ως οριστική "ταφόπλακα" στην ΕΡΤ και την μακρά ιστορία της.

Η Ελλάδα ένα χρόνο τώρα κατέχει το θλιβερό παγκόσμιο προνόμιο να ισχυρίζεται ότι διαθέτει «Δημόσια Ραδιοτηλεόραση» με προσωπικό εποχικούς υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι σε αυτή τη φάση έχουν υπενοικιασθεί στη ΝΕΡΙΤ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.


ΔΗΜΑΡ: Κορυφαία πράξη θεσμικού αυταρχισμού το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο «ξαφνικός θάνατος» της ΕΡΤ πέρασε και θα παραμείνει στην πολιτική ιστορία ως κορυφαία πράξη θεσμικού αυταρχισμού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ με αφορμή τον ένα χρόνο από το «λουκέτο» στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. 

« Το “μαύρο” στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν “μαύρο” στη δημοκρατία. Και, ταυτόχρονα, “μαύρο”στην ιδιωτική ζωή και την καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων, που απολύθηκαν εν μια νυκτί και δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις τους», τονίζει ακόμη.
 
«Η Δημοκρατική Αριστερά, που αποχώρησε από την τότε τρικομματική κυβέρνηση, αρνούμενη να αποδεχθεί μονομερείς αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που κατέλυαν κάθε έννοια κυβερνητικής συνεργασίας, επιμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν σχέση με οριζόντιες απολύσεις και λογικές πυγμής», καταλήγει η ανακοίνωση.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης