Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγάλης διάρκειας - Ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα και έγινε αισθητή ακόμη και στην Αθήνα - Έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα - Τρεις μετασεισμοί μισή ώρα μετά τον ισχυρότατο σεισμό

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη
Πολύ ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη στις 16:11.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ. Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο διόρθωσε το μέγεθος του σεισμού στο 6,2. Ωστόσο, περίπου στις 17:30 επικαιροποίησε εκ νέου την εκτίμησή του και επανήλθε στην μέτρηση που είχε μεταδώσει και το protothema.gr, κάνοντας λόγο για σεισμό μεγέθους 6,3 Ρίχτερ. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έκανε λόγο 6,4 Ρίχτερ.

Ο σεισμός προσδιορίζεται 62 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων (περίπου 39 χιλιόμετρα νότια- νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων ή 274 νότια της Αθήνας).

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, κ. Ευθύμιο Λέκκα, «ήταν ένας σεισμός που χαρακτηρίζεται από το μεγάλο βάθος που ήταν περίπου 35 χιλιόμετρα και για αυτό δεν έγινε αισθητός μόνο στα Χανιά και την Κρήτη».

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγάλης διάρκειας και έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη, στα νησιά των Κυκλάδων, στη νότια Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική. Ο σεισμός ταρακούνησε και ανησύχησε περισσότερο τους κατοίκους στην νότια Λακωνία και την Μεσσηνία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Κλείσιμο

Η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, ενώ λίγο μετά τον μεγάλο σεισμό ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί: 2,8 Ρίχτερ στις 16:29 και στις 16:40 και 3,1 Ρίχτερ στις 16:33. 




Ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, νωρίτερα υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς να εξάγουμε συμπεράσματα και ότι πρέπει οπωσδήποτε να δούμε τα δεδομένα για να μπορέσουμε να πούμε αν θα ακολουθήσουν ισχυρότεροι σεισμοί ή μετασεισμοί. 

«Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο, ο σεισμός επηρέασε κυρίως τη δυτική πλευρά της Κρήτης, δεν έχει καμία σχέση με πρόσφατους σεισμούς στη βόρεια και τη νότια Κρήτη», σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr,σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση από τις υπηρεσίες στο νησί δεν σημειώθηκαν ατυχήματα, τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές από το σεισμό.



Μικρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε πολλά καταστήματα αλλά και σπίτια, οι οποίες ωστόσο περιορίζονται σε πτώση αντικειμένων ή γυαλικών.

Στο δρόμο του Θερίσσου έπεσε μεγάλος βράχος ο οποίος σχεδόν έκλεισε την πρόσβαση σε ένα σημείο. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης