Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως 28 Νοεμβρίου θέλει το ΥΠΟΙΚ

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως 28 Νοεμβρίου θέλει το ΥΠΟΙΚ

Σενάριο επιτυχίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου είναι να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές πως τελείωσε η δεύτερη αξιολόγηση και ξεκινάει πλέον μια πιο σοβαρή συζήτηση για το χρέος

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως 28 Νοεμβρίου θέλει το ΥΠΟΙΚ
«Καλό κλίμα» και ενισχυμένες βραχυπρόθεσμες προτάσεις για το χρέος εισέπραξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των νομοθετικών ή διοικητικών πράξεων που απαιτεί η δεύτερη αξιολόγηση, ώστε η συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στις 5 Δεκεμβρίου να φέρει ως αποτέλεσμα ένα «καθαρό διαδρόμο» εξόδου από το πρόγραμμα. 

Με μια συμφωνία για το χρέος, θα δρομολογηθεί η δυνατότητα προοπτικής ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, άρση του περιορισμού στη κίνηση κεφαλαίων και έξοδος στις αγορές, ώστε να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη.

Κλείσιμο
Η ίδια κυβερνητική πηγή αισιοδοξεί πως θα επιτευχθεί μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff level agreement), έως τις 28 Νοεμβρίου και πως θα συνεχιστούν τα νομοθετήματα ή η έκδοση εγκυκλίων ώστε να κλείσει ο κύκλος των υποχρεώσεων της ελληνικής πλευράς.  

Παράλληλα, ανέφερε πως ο ανασχηματισμός «δεν επιφέρει περισσότερη αισιοδοξία», καθώς είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει «συνευθύνη μεταξύ των σημερινών και των προηγούμενων υπουργών», αφού ανήκουν στην ίδια κυβέρνηση. 

Σενάριο επιτυχίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές πως τελείωσε η δεύτερη αξιολόγηση και ξεκινάει πλέον μια πιο σοβαρή συζήτηση για το χρέος και τη διαμόρφωση του «καθαρού διαδρόμου» που αναμένει η κυβέρνηση. Σενάριο αποτυχίας, δεν υπάρχει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καθώς, όπως άφησε να εννοηθεί, κάθε αποτέλεσμα θα εκτιμηθεί εκείνη τη περίοδο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης