Πράσινο φως έδωσε η Κομισιόν για τη συγχώνευση Aegean-Olympic Air

Πράσινο φως έδωσε η Κομισιόν για τη συγχώνευση Aegean-Olympic Air

Ο Αλμούνια τόνισε πως «με δεδομένη την πολύ κακή οικονομική κατάσταση της Olympic Air η εταιρία θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει την αγορά» και για αυτό  δεν υφίστανται προβλήματα δημιουργίας μονοπωλίου

Πράσινο φως έδωσε η Κομισιόν για τη συγχώνευση Aegean-Olympic Air
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συγχώνευση της Olympic Air και της Aegean Airlines  υποστηρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η Olympic Air θα έπρεπε να πτωχεύσει και συνεπώς δεν υφίστανται προβλήματα δημιουργίας μονοπωλίου.

Ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια τόνισε πως «η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα και με δεδομένη την πολύ κακή οικονομική κατάσταση της Olympic Air η εταιρία θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει την αγορά, συνεπώς εγκρίνουμε τη συγχώνευση διότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στον ανταγωνισμό». 

Το τίμημα της συγχώνευσης ανέρχεται στα 72 εκατομμύρια ευρώ χωρίς το οποίο η Olympic Air δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία της. Τονίζεται πως  η συγχώνευση κρίθηκε ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα και των δύο εταιρειών.

Κλείσιμο
Aegean: Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου η εξαγορά των μετοχών της Olympic Air

«Μετά την έγκριση της Ε.Ε., η εξαγορά των μετοχών της Olympic Air και η ανάληψη της ευθύνης διοίκησης από την Aegean αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 18/10/2013. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 20 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Olympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean και θα ξεκινήσει άμεσα η ενοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών. Οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η κάθε μια το όνομα και το σήμα της καθώς και διακριτό πτητικό έργο και στόλο». Τα παραπάνω αναφέρει η Aegean σε ανακοίνωσή της. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Κεφαλογιάννη: «Θετική εξέλιξη για τον τουρισμό η συγχώνευση Aegean-Olympic»

«Η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines, αποτελεί θετική εξέλιξη για τον χώρο των αερομεταφορών και τον τουρισμό της χώρας. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός ισχυρού ελληνικού αερομεταφορέα, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τον ελληνικό τουρισμό, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων των δύο αεροπορικών εταιρειών και τις επιδράσεις στον ελληνικό τουρισμό. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης