Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Βοηθός επιβίωσης για τις εκλογές: «Ant-Man», «Ερωτας χωρίς δεσμεύσεις» και η επανέκδοση της «Σειρήνας του Μισισιπή»

Οι ταινίες της εβδομάδας
Ant-Man
Του Πέιτον Ριντ.
Με τους Πολ Ραντ, Μάικλ Ντάγκλας, Εβάντζελιν Λίλι.
Επιστημονικής φαντασίας, 2015, ΗΠΑ, 117’.

Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε την εκδοχή του Εντγκαρ Ράιτ για το «Ant-Man», ο οποίος το ετοίμαζε για χρόνια προτού το εγκαταλείψει λόγω «καλλιτεχνικών διαφωνιών» - η αλήθεια είναι πως ακόμα και με τον Πέιτον Ριντ η νέα προσθήκη στο σύμπαν της Marvel είναι μια ευχάριστη αλλαγή σε όσα έχουμε ήδη συνηθίσει από τους κομιξάδικους υπερήρωες. Το μέγεθος μετρά εδώ, ας μη γελιόμαστε, αλλά αντιστρόφως ανάλογα: η στολή, την οποία έχει εφεύρει ο επιστήμονας Μάικλ Ντάγκλας και φορά ο Πολ Ραντ για να σώσει τον κόσμο, συρρικνώνει τον άνθρωπο σε μέγεθος μυρμηγκιού, προσδίδοντάς του μερικές πολύ cool ιδιότητες. Το «Ant-Man» μπορεί να μην έχει τόσο σαρωτικές ή θορυβώδεις σκηνές δράσης όσο οι «Avengers», κάτι που είναι τελικά ανακουφιστικό, αλλά περιέχει ίσως την πιο ευφάνταστη χρήση του τραγουδιού «Disintegration» των Cure.
Κλείσιμο





Πεινασμένες καρδιές / Hungry Hearts
Του Σαβέριο Κονστάντζο. Με τους Ανταμ Ντράιβερ, Αλμπα Ρορβάκερ.
Δραματική, 2014, Ιταλία, 109’.

Κερδίζοντας Βραβείο Ερμηνείας και για τους δύο πρωταγωνιστές της στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία του Σαβέριο Κονστάντζο ξεκινά εντυπωσιακά για να ξεφουσκώσει σε ένα ατσούμπαλο φινάλε:  Αμερικανός παντρεύεται Ιταλίδα, η οποία αποκτά εμμονές με την καθαριότητα και τη vegan διατροφή όταν γεννιέται το παιδί τους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του. Ενα εν δυνάμει συνταραχτικό θρίλερ που πέφτει σε πολλές σεναριακές τρύπες, συμβιβάζοντας την αληθοφάνεια, άρα και τον τρόμο του.





Η σειρήνα του Μισισιπή / Mississippi Mermaid
Του Φρανσουά Τριφό. Με τους Ζαν Πολ Μπελμοντό, Κατρίν Ντενέβ.
Δραματική, 1969, Γαλλία / Ιταλία, 123’.

 «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένος μαζί της. Αλλά και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν». Επανέκδοση του υπέροχου ερωτικού φιλμ νουάρ του Φρανσουά Τριφό, το οποίο ανατρέπει κοινωνικές νόρμες και προσδοκίες περί σχέσεων. Για την ιστορία, ο έρωτας χρόνια μπορεί να μην κοιτά, αλλά φερμάρει το χρήμα: ο πλούσιος Λουί παντρεύεται δι’ αλληλογραφίας τη Ζουλί, για να ανακαλύψει πως δεν είναι η γυναίκα που πίστευε και να την ακολουθήσει παρ’ όλα αυτά σε μια περιπέτεια πάθους και εγκλήματος. Τερπνότατον.





Ερωτας χωρίς δεσμεύσεις / Sleeping with other people
Της Λέσλι Χέντλαντ.
Με τους Τζέισον Σουντέικις, Αλισον Μπρι.
Ρομαντική κομεντί, 2015, ΗΠΑ, 95’.

Από τις πιο πετυχημένες ιδέες των τελευταίων χρόνων, η συνάντηση του Τζέισον Σουντέικις και της Αλισον Μπρι σε μια ρομαντική κομεντί, όπου οι δύο πρωταγωνιστές -εκείνος απενοχοποιημένος γυναικάς, εκείνη με ροπή προς την απιστία- προσπαθούν να απομακρυνθούν ερωτικά ο ένας από τον άλλον προκειμένου να παραμείνουν φίλοι.





Βατικανό: Απόρρητοι φάκελοι / The Vatican Tapes
Του Μαρκ Νέβελντιν.
Με τους Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ, Μάικλ Πένια.
Τρόμου, 2015, ΗΠΑ, 91’.

Μια συνηθισμένη 27χρονη αρχίζει να προκαλεί ατυχήματα στο κοντινό περιβάλλον της, τραβώντας την προσοχή του Βατικανού, το οποίο τη διαγιγνώσκει ως δαιμονισμένη. Από τους δημιουργούς τού πραγματικά εντυπωσιακού τότε «Εξορκισμού της Εμιλι Ρόουζ» (2005).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης