Γερμανική αριστερά προς CDU και SPD: «Εσείς δημιουργήσατε την ακροδεξιά»

Γερμανική αριστερά προς CDU και SPD: «Εσείς δημιουργήσατε την ακροδεξιά»

Το "Die Linke", που ολίσθησε από την τρίτη στην πέμπτη θέση, τα βάζει με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική αριστερά προς CDU και SPD: «Εσείς δημιουργήσατε την ακροδεξιά»
Η απογοήτευση είναι εμφανής στους κόλπους της γερμανικής Αριστεράς που το φυσάει και δεν κρυώνει καθώς από την τρίτη θέση το 2013, βρέθηκε στην πέμπτη. Την ίδια ώρα, το "Die Linke" τα βάζει με τα δύο παραδοσιακά κόμματα CDU και SPD τα οποία κατηγορεί ότι συνέβαλαν στην δημιουργία τoυ ευρωσκεπτικιστικού κόμματος "AfD". 

Το κόμμα "Die Linke" από την τρίτη θέση που κατείχε πριν από τέσσερα χρόνια, τώρα εκτοπίστηκε στην πέμπτη θέση από τα κόμματα των ευρωσκεπτικιστών και των Ελεύθερων Δημοκρατών. Σε ποσοστά πάντως κάτι τσίμπησε...

Το 2013, η γερμανική Αριστερά είχε αποσπάσει ποσοστό 8,6%, ωστόσο, χθες, το ποσοστό του ανήλθε στο 9,2%.  

Ένα 24ωρο μετά τις εκλογές, το πρωτοκλασάτο στέλεχος, Σάρα Βάγκενκνεχτ, επικεφαλής της Κ.Ο της γερμανικής Αριστεράς, τόνισε πως το κόμμα της θα κάνει "κοινωνική αντιπολίτευση" στη Bundestag. 
Κλείσιμο
    
"Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD είναι το κόμμα που συνέβαλε στην αύξηση της κοινωνικής αδικίας τα τελευταία χρόνια", δήλωσε, μεταξύ άλλων, η "κόκκινη Σάρα". 
   
"Αν θέλετε αυτό το κόμμα να ξεριζωθεί, τότε πρέπει να υπάρχει μια πιο κοινωνική πολιτική στη χώρα αυτή...Οι γονείς του κόμματος AfD είναι οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες , τόνισε η Βάγκενκνεχτ, καθώς κατά την ίδια, είναι "τα κόμματα τα οποία συνέβαλαν στην αύξηση της κοινωνικής αδικίας".
  
"Εάν θέλουμε να εξαλείψουμε τους λόγους της ύπαρξής του, θα πρέπει να εφαρμοστεί μια πιο κοινωνική πολιτική σε αυτή τη χώρα", τόνισε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου του κόμματός της στο Βερολίνο. Η "κόκκινη Σάρα" προσπάθησε να καλύψει το γεγονός ότι η Αριστερά έπεσε δύο θέσεις επισημαίνοντας  πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα του κόμματός της σε ομοσπονδιακές εκλογές. "Κερδίσαμε περίπου μισό εκατομμύριο ψήφους και αυξήσαμε το ποσοστό μας στα δυτικά κρατίδια", είπε, παραδέχθηκε ωστόσο ότι στα ανατολικά κρατίδια το κόμμα της έχασε ψήφους, κάτι το οποίο πρέπει να αναλυθεί από το κόμμα της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης