Άγκυρα: Δεν ζητήσαμε συγγνώμη από τον Πούτιν

Άγκυρα: Δεν ζητήσαμε συγγνώμη από τον Πούτιν

Προεδρική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή αναφέρει ότι η επιστολή Ερντογάν προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν περιλαμβάνει λέξεις «συγγνώμης»

Άγκυρα: Δεν ζητήσαμε συγγνώμη από τον Πούτιν
Διαψεύδει η Άγκυρα πως ζήτησε συγγνώμη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν
για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού σύμφωνα με προεδρική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή.

«Η επιστολή του προέδρου της Τουρκίας
Κλείσιμο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
προς το Ρώσο ομόλογό του, στην οποία ζητεί την αποκατάσταση των «παραδοσιακών φιλικών σχέσεων», δεν περιλαμβάνει λέξεις «συγγνώμης» για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το Νοέμβριο του 2015» ισχυρίστηκε την η ίδια πηγή.

«Στην επιστολή που απεστάλη τη Δευτέρα, ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου, του οποίου το πολεμικό αεροπλάνο είχε καταρριφθεί εξαιτίας "παραβίασης (του τουρκικού) εναέριου χώρου"» πρόσθεσε.

Η πηγή διευκρίνισε ότι η θλίψη που εκφράζεται στην επιστολή δεν απευθύνεται στο ρωσικό κράτος, αλλά στην οικογένεια του πιλότου που σκοτώθηκε, και δεν γίνεται καμία αναφορά σε αποζημίωση όπως αξιώνει η Μόσχα.

«Η θέση της Τουρκίας για τη Συρία, την Ουκρανία και την Κριμαία θα παραμείνει αμετάβλητη» ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Παρ' όλα αυτά, από τούδε και στο εξής θα είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε άμεσα με τη Ρωσία για αυτά τα ζητήματα και να συμμετάσχουμε στις εξελίξεις» τόνισε.

Η πηγή πρόσθεσε «ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα συμβάλουν στην άρση τυχόν περιορισμών που έχουν ως στόχο την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας.

Η Άγκυρα θα παρακολουθεί επίσης τις ρωσικές κυρώσεις για τα γεωργικά προϊόντα, κατέληξε.


Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης