Ακροδεξιό σοκ στην Αυστρία - Θρίλερ για το νικητή των εκλογών

Ακροδεξιό σοκ στην Αυστρία - Θρίλερ για το νικητή των εκλογών

Ακροδεξιοί ή Πράσινοι; Οι επιστολικές ψήφοι θα «βγάλουν» τον νέο πρόεδρο της χώρας 

Ακροδεξιό σοκ στην Αυστρία - Θρίλερ για το νικητή των εκλογών
Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όταν πλέον θα έχουν καταμετρηθεί και οι επιστολικές ψήφοι, θα είναι δυνατόν να ειπωθεί ποιος θα είναι για τα επόμενα έξι χρόνια ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας. Οι περίπου 900.000 Αυστριακοί που προτίμησαν να στείλουν την ψήφο τους από το ταχυδρομείο θα κρίνουν αν η Αυστρία και η Ευρώπη θα αποκτήσουν τον πρώτο ακροδεξιό αρχηγό κράτους μετά την πτώση του ναζισμού και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων αναμένεται να έχει δώσει εικόνα από το απόγευμα της Δευτέρας. Το πρωί της Δευτέρας, τα επίσημα αποτελέσματα για τις υπόλοιπες ψήφους δίνουν 51,9% στον
ακροδεξιό Νόρμπερτ Χόφερ και 48,1 στον οικολόγο Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν.

Κλείσιμο
Συνοπολογιζόμενων και των προβλέψεων για το αποτέλεσμα των επιστολικών ψήφων με ένα ποσοστό λάθους στο 0,7%, το τελικό αποτέλεσμα φέρεται ότι θα είναι στο 50 - 50 για έκαστο των υποψηφίων, που σημαίνει ότι και στο οριστικό τελικό αποτέλεσμα η διαφορά των δύο υποψηφίων θα είναι ιδιαίτερα οριακή, σε λίγες μόνον χιλιάδες ψήφους, όποιος και να είναι τελικά ο νικητής.

Σε πρώτες δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο Νόρμπερτ Χόφερ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας, προσθέτοντας πως όποιος και να είναι τελικά ο νικητής, ο νέος πρόεδρος πρέπει να προσπαθήσει να ενώσει την Αυστρία. 

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, παραπέμποντας στην ανοικτή ακόμη καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, ενώ σε σχετική ερώτηση παρατήρησε πως χαρακώματα ανοίγονται σε κάθε εκλογικό αγώνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης