Δυναμικά συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Δυναμικά συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Νέα πανεπιστημονική συγκέντρωση (δικηγόροι, μηχανικοί  ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.λπ.) στα Προπύλαια στις 21 Ιανουαρίου και πορεία προς τη Βουλή

Δυναμικά συνεχίζονται οι  κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλτικού νομοσχεδίου οι δικηγόροι, μηχανικοί οι άλλοι οι επιστήμονες και  ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως και οι αυταπασχολούμενοι, ενώ εξήγγειλα ότι θα διοργανώσουν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών νέα πανεπιστημονικη συγκέντρωση στις 21 Ιανουαρίου και στην συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη  Βουλή.

Παράλληλα, καλούν για ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο και να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση.

Εξάλλου, ο  πρόεδρος της Ολομέλειας των   Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος  και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών   Βασίλης  Αλεξανδρής συναντήθηκε  με τον πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο  Μητσοτάκη και τον ενημέρωσε για τις θέσεις του δικηγορικού σώματος και τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας κατά την  οποία επιβεβαιώθηκε με   κατηγορηματικό τρόπο η αντίθεσή τους  στις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό.

Ακόμη,  απέρριψαν τα κυβερνητικά σχέδια  ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις και συμφώνησαν ομόφωνα να  συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Όπως επισημαίνουν  σε  σχετική ανακοίνωση  «τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.)».

«Η εισφοροδοτική επιδρομή», που επιχειρείται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τονίζουν οι φορείς, «οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας».
            
Μάλιστα, χαρακτηρίζουν οριακή την κατάσταση για «τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις».

Οι κυβερνητικές προτάσεις «ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες», προσθέτουν οι φορείς.
            
Μετά από την εμμονή της Κυβέρνησης, οι φορείς   αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα και  δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν και θα ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων κατά του σχεδίου ασφαλιστικού της κυβέρνησης.
            
Επίσης, οι φορείς ζητούν από την Κυβέρνηση  να συμμετέχουν στις συζητήσεις της επιτροπής του υπουργείου Εργασίας,  για το ασφαλιστικό μέσω εκπροσώπων/εμπειρογνωμόνων και καλούν όλους τους βουλευτές του   Κοινοβουλίου σε συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό
Τέλος, διοργανώνουν  κοινή συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Τρίτη, 19.1.2016, στις 12,30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4).
           
Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από:
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ενώ παρακολούθησαν τις συζητήσεις εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης