ΟΗΕ: Ένας μετανάστης πεθαίνει κάθε δύο ώρες στα νερά της Μεσογείου

ΟΗΕ: Ένας μετανάστης πεθαίνει κάθε δύο ώρες στα νερά της Μεσογείου

Τα στοιχεία αποτυπώνουν τη θλιβερή πραγματικότητα των τελευταιών μηνών

ΟΗΕ: Ένας μετανάστης πεθαίνει κάθε δύο ώρες στα νερά της Μεσογείου
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και αποτυπώνουν την θλιβερή πραγματικότητα: Ένας μετανάστης πεθαίνει κάθε δύο ώρες στις θάλασσες της Μεσογείου, γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" επικαλούμεη στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
 
Από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα, περίπου 1600 μετανάστες χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Συνολικά περίπου 35.000 μετανάστες ταξίδεψαν με πλοιάρια στη Μεσόγειο αναζητώντας μία καλύτερη τύχη σε χώρες της νότιας Ευρώπης. Σύμφωνα με την "Le Monde" από τις αρχές του 2015 κάθε μήνα χάνουν την ζωή τους εν πλω 400 μετανάστες. 

«Με βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1500 μετανάστες έχουν πεθάνει στα νερά της Μεσογείου μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας από τις αρχές του έτους», όπως υποστηρίζει εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη γαλλική εφημερίδα.  

Το 2014, καταγράφηκαν συνολικά 3.500 θάνατοι μεταναστών την ώρα που 219.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχιζαν την Μεσόγειο για μία καλύτερη ζωή. «Με τα ναυάγια όπου χάνονται εκατοντάδες ζωές μεταναστών να διαδέχονται το ένα το άλλο, η Ε.Ε εμφανίζεται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη στους πολίτες της που την κατηγορούν για αδράνεια και αναλγησία απέναντι σ΄ένα τόσο ευαίσθητο θέμα», επισημαίνει η εφημερίδα "Le Parisien". 

«Κατά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της Ε.Ε. χύθηκαν κροκοδείλια δάκρυα για τους αδικοχαμένους μετανάστες και πρόσφυγες» αναφέρει το γαλλικό περιοδικό "L' Express" ρίχνοντας το μπαλάκι στην πολιτική των Βρυξελλών η οποία ευθύνεται για τη φτώχεια και την προσφυγιά την ώρα που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη για το μεταναστευτικό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης