Πένες με μελιτζάνες, μπέικον, μπίρα και δεντρολίβανο

Πένες με μελιτζάνες, μπέικον, μπίρα και δεντρολίβανο

Μια διαφορετική συνταγή ζυμαρικών που συνδυάζει τη μελιτζάνα με μπέικον και δεντρολίβανο και τη μεθά με μπίρα.

Πένες με μελιτζάνες, μπέικον, μπίρα και δεντρολίβανο

από τη Νίκη Μηταρέα

Υλικά για 4 άτομα:

½ κιλό πένες
1 μελιτζάνα φλάσκα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Κλείσιμο
1 φλιτζάνι μπίρα lager
200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Φωτογραφία : Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling : Elena Jeffrey

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα αλατισμένα κομμάτια μελιτζάνας σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε την μπίρα και το δεντρολίβανο, ανακατεύετε απαλά και αφήνετε να μειωθεί το υγρό στο μισό της αρχικής ποσότητας.

Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε απαλά και τις αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα.

Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης