Γαβρόγλου: Το νέο σύστημα που προτείνουμε αφορά τους μαθητές που θα πάνε φέτος Α΄ Λυκείου

Γαβρόγλου: Το νέο σύστημα που προτείνουμε αφορά τους μαθητές που θα πάνε φέτος Α΄ Λυκείου

Οι αλλαγές στην Γ΄ Λυκείου θα γίνουν τη χρονιά 2019-2020, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας  - Το νέο σύστημα που προτείνουμε είναι «πανελλαδικές μείον ένα μάθημα», παραδέχθηκε

Γαβρόγλου:  Το νέο σύστημα που προτείνουμε αφορά τους μαθητές που θα πάνε φέτος Α΄ Λυκείου
Στην παραδοχή ότι το σύστημα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι «πανελλαδικές μείον ένα μάθημα» προχώρησε ο
Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ οι αλλαγές που ανακοίνωσε και έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας θα αφορούν τους μαθητές που θα πάνε φέτος στην Α΄ Λυκείου.
Κλείσιμο

Οι αλλαγές στην Γ΄ Λυκείου θα γίνουν τη χρονιά 2019-2020, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Εξήγγειλε, ακόμα, ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να υπάρξει κοινωνική, ψυχολογική αλλά και οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες προκειμένου τα παιδιά να μένουν στο σχολείο με την 14ετη υποχρεωτική εκπαίδευση που προτείνεται να θεσπιστεί.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη δραματική μείωση του αριθμού των μαθημάτων. «Προτείνουμε στη Β Λυκείου να είναι 10 μαθήματα από 18 και στη Γ Λυκείου από 15 μαθήματα 7» είπε χαρακτηριστικά.

Επιχειρώντας να απαντήσει στο γιατί προτείνεται οι «δημιουργικές εργασίες» να δίνονται σε εξωτερικούς αξιολογητές είπε ότι «θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος για να μην υπάρχει πιεση από τους γονεις».

Εμφανίστηκε, τέλος, απόλυτα σίγουρος για την πρόταση που καταθέτει λέγοντας ότι «νομίζω ότι θα υπάρξουν αδυναμίες μόνο σε τεχνικά ζητήματα». Όπως ανακοίνωσε, δε, θα εχει σειρά επαφών με εκπροσώπους άλλων κομμάτων, με πρώτη την Τετάρτη οπότε θα συναντηθεί με εκπροσώπους  της Νέας Δημοκρατίας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης