Αλληλοκατηγορίες Τζήμερου-ΚΚΕ για το ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αλληλοκατηγορίες Τζήμερου-ΚΚΕ για το ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Γρονθοκόπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού και δεν το παραδέχεται καν, λέει το ΚΚΕ - Απώθησα τραμπούκους που μου επιτέθηκαν, λέει ο Θάνος Τζήμερος, που αποβλήθηκε από την συνεδρίαση

Αλληλοκατηγορίες Τζήμερου-ΚΚΕ για το ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
, με πρωταγωνιστές τον Θάνο Τζήμερο, πρόεδρο του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» και επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί» και της περιφερειακής σύμβουλου και στελέχους του
ΚΚΕ, Αλεξάνδρας Μπαλού.

Κλείσιμο
Το θέμα έγινε γνωστό από μια ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου στο Twitter, όπου ανέφερε: «Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες. Το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Θάνου Τζήμερου μετά την βιαιοπραγία του εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού. Επικίνδυνος
».

O κ. Καραμέρος ανέβασε στο Twitter και ένα βίντεο με την ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γράφοντας: «Οι στιγμές μετά τις γροθιές του Θάνου Τζήμερου στην Αλεξάνδρα Μπαλού. Εξακολουθεί να σκιζει αφίσες και να προκαλεί
».



Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ΚΚΕ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να καταδικάζει την ενέργεια του κ. Τζήμερου αναφέροντας σε ανακοίνωσή της «η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».

Ο κ. Τζήμερος από την πλευρά του αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χτύπησε την κ. Μπαλού. Σύμφωνα με όσα τόνισε στον ΑΝΤ1, «προσερχόμενος στο περιφερειακό συμβούλιο διαπίστωσα ότι στον προθάλαμο υπήρχαν αφίσες του ΠΑΜΕ. Ο δημόσιος χώρος είναι πεδίο όλων μας και όχι κομματικών, είναι πάγια θέση μου και έκανα αυτό που κάνω πάντα, ξεκόλλησα τις αφίσες, τις πέταξα και κάθισα στη θέση μου. Μετά από ένα 20λεπτο κάποιος τραμπούκος του ΠΑΜΕ διαπίστωσε ότι είχαν βγει οι αφίσες και ήρθε στη θέση μου και άρχισε να με υβρίζει πετώντας μου τις τσαλακωμένες αφίσες. Τον συγκεκριμένο τον αγνόησα. Σε λίγο ήρθε μια ομάδα στελεχών του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και η Μπαλού. Σηκώθηκα και τους απώθησα. Κανέναν δεν χαστούκισα, κανέναν δεν γρονθοκόπησα. Τον πρώτο που ήρθε και με προπηλάκιζε και με χτυπούσε, τον έσπρωξα πολύ δυνατά, όντως. Τώρα αν ήταν μέσα και η Μπαλού, δεν το ξέρω».



Η κ. Μπαλού, κληθείσα να περιγράψει τι έγινε μέσα στην αίθουσα, χαρακτήρισε δειλό τον κ. Τζήμερο. «Είναι ένα υστερικό φασιστοειδές. Εσκισε τις αφίσες και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να κολλάμε τις αφίσες. Εσπρωξε τον συνάδελφο και εμένα με χτύπησε κανονικά δύο φορές. Είναι και δειλία να μην το παραδέχεται», ανέφερε στον ΑΝΤ1.

«Φυσικά και λέει ψέμματα η κυρία Μπαλού! Πρώτη φορά είναι που λέει το ΚΚΕ ψέμματα», είπε για το επίμαχο ζήτημα και επικαλέστηκε το βίντεο της σύσκεψης, το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στον Σκάι. «Πήγα να μαζέψω τα σκουπίδια, πρόκειται για αφισορύπανση. Δεν πήρα το νόμο στα χέρια μου, την αφίσα δεν την ξεκολλάει ο αστυνομικός, αλλά ο σκουπιδιάρης, έκανα τον σκουπιδιάρη», επέμεινε.



Ζητήσαμε το λόγο και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας στην αφισοκόλληση αλλά αυτό μας επιτέθηκε και μας χτύπησε, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής η κυρία Μπαλού και κατηγόρησε για δειλία τον Θάνο Τζήμερο, που δεν παραδέχεται καν ότι την χτύπησε. 

Ενώ στο πρώτο βίντεο φαίνεται μόνο ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» και επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί» να σκίζει αφίσες, αφού σύμφωνα με τον κ. Καραμέρο οι μπουνιές στο στέλεχος του ΚΚΕ είχαν προηγηθεί, σε δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε αργότερα, φαίνεται ο κ. Τζήμερος να προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια κάποιων οι οποίοι τον έχουν αρπάξει και τον σέρνουν στα σκαλιά, πετώντας τον έξω από την αίθουσα όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα, ακούγεται μια γυναικεία φωνή που προτρέπει τους υπόλοιπους «Κλείστε του την πόρτα του αλήτη», ενώ ακολουθούν χειροκροτήματα. 




ΚΚΕ: Άθλια και θρασύδειλη η συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς
Ανακοίνωση για την ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξέδωσε το ΚΚΕ. Ο Περισσός «καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που ζήτησε τον λόγο».

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό του λαού, ο οποίος κατ' επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα».

Καταλήγοντας, το Κομμουνιστικό Κόμμα υπογραμμίζει ότι «οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε».


Καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για την επίθεση που κατήγγειλε η κ. Μπαλού.
 
Ειδικότερα αναφέρει ότι «ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας… Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του». Σημειώνει δε ότι είναι «αυτονόητη» η «απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης