«Παραγωγική ανασυγκρότηση» υπόσχεται η κυβέρνηση, ως αντίβαρο στα νέα μέτρα

«Παραγωγική ανασυγκρότηση» υπόσχεται η κυβέρνηση, ως αντίβαρο στα νέα μέτρα

Προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει την επιτάχυνση μεγάλων επενδυτικών κινήσεων - Πανεπιστήμια, Υγεία, Αναθεώρηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση οι τομείς που θα ρίξει το βάρος η κυβέρνηση

«Παραγωγική ανασυγκρότηση» υπόσχεται η κυβέρνηση, ως αντίβαρο στα νέα μέτρα
Με τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών να είναι στα σκαριά, τουλάχιστον ως προς το επώδυνο μέρος με τη λήψη των νέων μέτρων, καθώς για την ελάφρυνση του χρέους
δεν υπάρχει ακόμα σύγκλιση ΔΝΤ – Βερολίνου, η κυβέρνηση επιχειρεί να προβάλει ένα γενικότερο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ως αντίβαρο στις νέες περικοπές συντάξεων και φορολογικών επιβαρύνσεων.

Το Μαξίμου ετοιμάζει σχέδιο για την επίτευξη αναπτυξιακών ρυθμών στην ελληνική οικονομία και την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει προσωπικά το εγχείρημα  επιτάχυνσης των μεγάλων επενδυτικών κινήσεων.

Κλείσιμο
Με την ψήφιση, έως τα μέσα Μαΐου, του συμπληρωματικού μνημονίου και του νέου μνημονίου, που θα υπογραφεί με το ΔΝΤ, η κυβέρνηση θέλει να κάνει «κίνηση προς τα μπρος» και να δώσει την αίσθηση μίας νέας εκκίνησης για την οικονομία, αξιοποιώντας τα θετικά δεδομένα που θα διαμορφώσει η συμφωνία με τους δανειστές: αποκατάσταση της σταθερότητας, υπέρβαση της αβεβαιότητας, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση του ΕΚΤ, δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για επενδύσεις, προοπτική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.

Παράλληλα ο στόχος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι να συνδυαστεί με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και με μικρότερες επιβαρύνσεις για τα ασθενέστερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Ήδη, το Μέγαρο Μαξίμου συγκεντρώνει τις προτάσεις και τα σχέδια των υπουργείων για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται μάλιστα να αρχίσει επισκέψεις σε όλα τα υπουργεία, προκειμένου να συζητηθούν αυτές οι πρωτοβουλίες και να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με το Μαξίμου έχουν προσδιοριστεί και οι τέσσερις απόλυτες προτεραιότητες, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις. Αυτές είναι η κατάθεση του νέου τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο νέος χάρτης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση έως τις διακοπές του Αυγούστου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης