FT: Κοντά η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για άμεση επιστροφή των μη Σύρων προσφύγων από την Ελλάδα

FT: Κοντά η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για άμεση επιστροφή των μη Σύρων προσφύγων από την Ελλάδα

Για μια συμφωνία που βρίσκεται κοντά στο να κλείσει γράφει η εφημερίδα - Κρίσιμη η συνάντησ Μέρκελ-Νταβούτογλου την Κυριακή

FT: Κοντά η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για άμεση επιστροφή των μη Σύρων προσφύγων από την Ελλάδα
Κοντά σε μια συμφωνία που θα αλλάξει τα δεδομένα στο προσφυγικό ανάμεσα στην Τουρκία
και την
Ευρωπαϊκή Ένωση γράφουν οι Financial Times υποστήρίζοντας ότι αυτή περιλαμβάνει την επιστροφή στο τουρκικό έδαφος όλων των μη Σύρων προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αχμέτ Νταβούτογλου
έδωσε το «πρασινο φως» στις διαπραγματεύσεις που έγιναν την Πέμπτη λέγοντας ότι θα δεχθεί τη συστηματική επιστροφή των μη Σύρων και την αύξηση των μέτρων κατά των δουλεμπόρων.



Στην ίδια συμφωνία σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται δύο διπλωμάτες περιλαμβάνεται η αποδοχή από την Τουρκία και επιστροφής όλων των μεταναστών που διασώζονται σε διεθνή χωρικά ύδατα από τα ΝΑΤΟϊκά σκάφη στο Αιγαίο «ένα ευαίσθητο θέμα που είχε κρατήσει πίσω την πρόοδο στη συγκεκριμένη επιχείρηση».

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε σύμφωνα με τους FT μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς με τον κ. Τουσκ να δηλώνει μετά τη συνάντηση ότι «θα ήταν δυνατό να υπάρξει ανακοίνωση μιας καλής εξέλιξης όσον αφορά την επανεισδοχή προσφύγων».

Η συμφωνία πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη διμερή συνάντηση που θα έχουν Άνγκελα Μέρκελ και Αχμέτ Νταβούτογλου την Κυριακή με διπλωμάτες να λένε ότι αναμένουν τουρκικές πιέσεις για επιτάχυνση των δικαιωμάτων βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Αυτό πάντως που προβληματίζει τις Βρυξέλλες είναι η «κρύα» στάση που κρατά ο Ερντογάν στην υπόθεση αυτή με διπλωματικές πηγές να σημειώνουν ότι ενδεχόμενως να είναι αυτός που κρατά πίσω τις επιχειρήσεις κατά των δουλεμπόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης