Όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας των 9 βουλευτών της ΧΑ, εκτός από τους ΑΝΕΛ

Όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας των 9 βουλευτών της ΧΑ, εκτός από τους ΑΝΕΛ

Πρόκειται για τους βουλευτές Ελ. Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κώστα Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτρη Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχάλη Αρβανίτη

Όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας των 9 βουλευτών της ΧΑ, εκτός από τους ΑΝΕΛ
Πριν περίπου μία ώρα ξεκίνησε η συζήτηση για την άρση ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Δεοντολογίας τής Βουλής, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εν λόγω βουλευτές ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους βουλευτές Ελ. Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κώστα Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτρη Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχάλη Αρβανίτη.

Όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην της Ελένης Ζαρούλια, που, όπως αναφέρει σε επιστολή της, επισκέπτεται την ίδια ώρα το σύζυγό της στις φυλακές Κορυδαλλού και θα απαντήσει στις κατηγορίες με υπόμνημα, παραβρίσκονται στη Βουλή και θα καταθέσουν στην Επιτροπή, ο κάθε ένας ξεχωριστά.

Κλείσιμο
Επίσημα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ έχουν ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, η εκπρόσωπός τους Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία, το δε κόμμα της θα επιφυλαχθεί για τη στάση του, στη συζήτηση στην Ολομέλεια. Όπως διευκρίνισε η κ. Κόλλια, οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μόνο στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημά τους για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου.

«Αν προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως επιδιώκει η συγκυβέρνηση, δίχως να μπορούν διατηρούν το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου τότε οι ονομαστικές ψηφοφορίες θα αλλοιώνονται και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη μειοψηφία. Πρέπει η Δικαιοσύνη να αφεθεί ανεπηρέαστη να κρίνει αν πρέπει όντως να αρθεί η ασυλία τους και να προφυλακιστούν. Αλλά, την ίδια ώρα θα πρέπει να είναι και λυμένο το θέμα της επιστολικής ψήφου. Διαφορετικά οι ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχουν σε μια μεθοδευμένη ψηφοφορία σε βάρος βουλευτών που έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό» δήλωσε η κ. Κόλλια- Τσαρουχά.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, από το βήμα της Ολομέλειας, κατήγγειλε ότι «εκτελείται επιχείρηση καταστολής σε βάρος της Χρυσής Αυγής» και έκανε λόγο για «παράνομη μεθόδευση εναντίον ενός κόμματος που έστειλε στη Βουλή ο ελληνικός λαός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης