Βίντεο: Μετεωρίτης έκανε τη νύχτα-μέρα στη Φινλανδία
Η λάμψη, μάλιστα, ήταν τόσο έντονη που έγινε ορατή και στη ρωσική χερσόνησο Κόλα όσο και στη βόρεια Νορβηγία
Τη νύχτα-μέρα έκανε ένας μετεωρίτης στη Φινλανδία στις 16 Νοεμβρίου όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα στην περιοχή Ινάρι.
Η λάμψη, μάλιστα, ήταν τόσο έντονη που έγινε ορατή και στη ρωσική χερσόνησο Κόλα όσο και στη βόρεια Νορβηγία.
«Το φως ξαφνικά μας κάλυψε σαν μια μεγάλη έκρηξη που διήρκησε 5-6 δευτερόλεπτα» περιέγραψε τη σκηνή που έζησε ο αυτόπτης μάρτυρας Atle Staalesen.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν μετεωρίτη που έπεσε στα βουνά. Αυτός λάμπει τόσο έντονα που αποκαλείται "μπάλα φωτιάς" καθώς εκρήγνυται αρκετές φορές κατά την κάθοδό του στη Γη» εξήγησε ο Morten Bilet από το Δίκτυο Παρακολούθηση Μετεώρων της Νορβηγίας.
Φέτος, η ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσιάζει στην καμπάνια της, μια ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία με κεντρικό άξονα το γιορτινό τραπέζι για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα, δείχνοντας πώς η ΑΒ φροντίζει να μη λείψει τίποτα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και το σπίτι.