Μοσκοβισί: Στη σωστή κατεύθυνση η ελληνική πρόταση για τα προληπτικά μέτρα

Μοσκοβισί: Στη σωστή κατεύθυνση η ελληνική πρόταση για τα προληπτικά μέτρα

Είπε πως η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου χθες από την ελληνική Βουλή, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα

Μοσκοβισί: Στη σωστή κατεύθυνση η ελληνική πρόταση για τα προληπτικά μέτρα
«Θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος υπό την προϋπόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις».

Τα παραπάνω διεμήνυσε προσερχόμενος στο νέο κρίσιμο Eurogroup για την χώρα μας στις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Πιέρ Μοσκοβισί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Μοσκοβισί είπε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετεί την άποψη ότι η ελληνική πρόταση για τα προληπτικά μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρόσθεσε ότι η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου χθες από την ελληνική
Κλείσιμο
Βουλή, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα.

Ωστόσο, αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους τόνισε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ και εκείνος -όπως και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι- υπογράμμισε ότι στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πιθανό ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις.

Παράλληλα ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε πως «μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει συμφωνία στο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ και αναμένω από το Εurogroup να αναγνωρίσει αυτή την εξέλιξη γιατί οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό που εγκρίθηκαν χθες είναι πολύ σημαντικές».

Ειδικότερα, σχετικά με το πακέτο εφεδρικών μέτρων που ζητά το ΔΝΤ, ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως «η πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ πληροί τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ στο προηγούμενο Eurogroup στο Άμστερνταμ, δηλαδή ο μηχανισμός να είναι αυτόματος, αξιόπιστος και νομοθετημένος». Στη συνέχεια είπε πως «εμείς τον υποστηρίζουμε και θα δούμε εάν χρειαστούν κάποιες τεχνικές και οικονομικές προσαρμογές».

Τέλος ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε πως σχετικά με το χρέος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, όμως δεν παρέλειψε να τονίσει πως τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης είναι αυτά που θα λάβουν τις αποφάσεις για το ζήτημα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης