Süddeutsche Zeitung: Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από γερμανικές τράπεζες

Süddeutsche Zeitung: Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από γερμανικές τράπεζες

Πάνω από 100 τράπεζες και επενδυτικά ταμεία εξαπάτησαν το γερμανικό δημόσιο 

Süddeutsche Zeitung: Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από γερμανικές τράπεζες
Για φοροδιαφυγή πάνω από 10 δισ. ευρώ από γερμανικές τράπεζες και επενδυτικά ταμεία κάνει λόγο δημοσίευμά της Süddeutsche Zeitung.

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει μάλιστα πως οι φορολογικές αρχές έχουν συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία για περισσότερες από 100 τράπεζες και επενδυτικά ταμεία που φέρονται να εξαπάτησαν το γερμανικό δημόσιο μέσα από αγοραπωλησίες μετοχών. 

Σύμφωνα πάλι με το ίδιο δημοσίευμα όσα τραπεζικά ιδρύματα δεν  προχωρήσουν σε αυτοκαταγγελία, θα βρεθούν αντιμέτωπα με το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Κλείσιμο
Eίναι επιτακτικό πλέον να αντιδράσουν οι τράπεζες, είπε στην εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι τράπεζες φέρονται να προχώρησαν σε μαζικές αγοραπωλησίες μετοχών με (cum) και χωρίς (Ex) μέρισμα, με μοναδικό στόχο να τους επιστραφεί με διάφορα τεχνάσματα πέραν της μιας φοράς, ο φόρος επί της απόδοσης κεφαλαίου, τον οποίο βέβαιοι οι ίδιες κατέβαλαν άπαξ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ενώ κατέβαλαν μια φορά τον φόρο που αναλογεί στα μερίσματα, τελικά κατάφερναν μέσω διαφόρων φορολογικών τρικ να τους επιστρέφεται πολλαπλάσια. 

Αυτή τη στιγμή τράπεζες και επενδυτικά funds αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

Μόλις πρόσφατα το κρατίδιο της ΒΡΒ αγόρασε έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ νέο CD με χιλιάδες τραπεζικά δεδομένα. 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της SZ, η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία ενημερώνει στην παρούσα φάση τις αρμόδιες φορολογικές αρχές των υπολοίπων κρατιδίων προκειμένου αυτές να αναλάβουν δράση και να εξιχνιάσουν τις ύποπτες υποθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης