Χαρδούβελης: Ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015

Χαρδούβελης: Ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015

Απαντά στο ερώτημα αν θα επιβληθούν νέοι φόροι - «Ο κόσμος θα υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις, επειδή θα δει σιγά-σιγά και το εισόδημά του να αυξάνεται» - «Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν, επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται»

Χαρδούβελης: Ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015
Σε νέα δήλωση αναφορικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μέσα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη δήλωσή του, που έρχεται σε συνέχεια της συνέντευξής του στην τηλεόραση του Bloomberg, όπου απέκλεισε τη διαγραφή χρέους ως λύση στο ελληνικό πρόβλημα, ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε: «Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές, κλείνοντας την καμπύλη των αποδόσεων».

«Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και αλλού. Και θέλουν, επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει κίνδυνος προς τα κάτω. Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουμε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015».

Κλείσιμο
Και συνέχισε: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε, διότι το κίνητρό τους είναι να πάμε καλά, για να πληρώσουμε και τα χρεωστούμενα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει, επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά-σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την ελληνική οικονομία. Ακόμη και τα rating agencies συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και, φυσικά, τα spreads θα πέφτουν».

Σε ερώτηση, «υπάρχει περίπτωση να πάμε σε ένα νέο μνημόνιο;», ο υπουργός Οικονομικών είναι κατηγορηματικός: «Αυτό σας είπα. Αποκλείεται το 3ο μνημόνιο. Αποκλείεται το 3ο πακέτο. Δεν το χρειαζόμαστε».

«Άλλα μέτρα, όμως, που μπορεί να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας;» ερωτάται ακόμη ο κ. Χαρδούβελης, για να απαντήσει: «Όχι. Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν, επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους».

Τρίτη διευκρινιστική ανακοίνωση για τις δηλώσεις στο Bloomberg

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το πρωί της Παρασκευής και μετά τη συνέντευξη του κ. Χαρδούβελη στο Bloomberg TV, το υπουργείο έχει υποχρεωθεί σε τρεις διεκρινιστικές ανακοινώσεις-δηλώσεις Διαβάστε περισσότερα εδώ

Έτσι, μετά τα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν και από την τελευταία παράγραφο της ανωτέρω δήλωσης Χαρδούβελη, με νεώτερη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών βελτιώνει τη διατύπωση της τελευταίας ερωταπάντησης, ως εξής:

- «Άλλα μέτρα όμως που μπορεί να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας;».

- «Όχι. Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται και όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης