«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Σάσα Καστούρα

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Σάσα Καστούρα

Η κηδεία της ηθοποιού θα γίνει σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Σάσα Καστούρα
Αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από τη συμμετοχή της τόσο σε ελληνικές ταινίες, όσο και στο παλιό επιτυχημένο σήριαλ  «Η Γειτονιά μας». Ο λόγος για την Σάσα Καστούρα, η οποία έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών.

Η γνωστή ηθοποιός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Οκτωβρίου του 1940 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1962. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ενώ έγινε γνωστή στο κοινό με τον ρόλο της στο δημοφιλές σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης "Η  γειτονιά μας", όπου υποδυόταν τη μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή Μάκη Δεμίρη.


Κλείσιμο


Είχε συμμετάσχει στις ελληνικές ταινίες: "Διπλοπεννιές" (1966), "Καλώς ήλθε το δολάριο" (1967), "Οι μνηστήρες της Πηνελόπης" (1968), αλλά και στη σειρά "Τέλειος άντρας" (2000, STAR), "Κάτω από την Ακρόπολη" (2001, ALPHA) και "Οίκος αντοχής" (2003, ALPHA)
Ήταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές στην Α΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δυο φορές (το 1993 και το 1996).

Υπήρξε παντρεμένη με τον οπερατέρ, Παύλο Φιλίππου.

Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις, το 2011, στην εφημερίδα Espresso, είχε μιλήσει για το πώς είναι η ζωή της, αλλά και για την επιθυμία της να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, την ιδιαίτερη πατρίδα της. «Προσωπικά, είμαι μια χαρά, δόξα τω Θεώ! Πήρα τη σύνταξή μου και δεν μ’ ενδιαφέρει πια το θέατρο. Κάνω άλλα πράγματα, σκηνοθετώ όταν μου δίνεται η ευκαιρία. Αισθάνομαι χορτασμένη!», είπε και συνέχισε: «Με τόσο μεγάλη εγκληματικότητα που υπάρχει σήμερα στην περιοχή, πώς να ζήσουμε; Γι’ αυτό ψάχνω να πουλήσω ή να νοικιάσω το σπίτι μου και να πάμε να μείνουμε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ζουν η αδελφή μου, ο αδελφός μου και οι συμμαθήτριές μου που με περιμένουν να γυρίσω».

Η κηδεία της ηθοποιού, σύμφωνα με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, θα γίνει σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης