Οι «Αναλώσιμοι» ανεβαίνουν στα τανκς και αλώνουν τις Κάννες

Οι «Αναλώσιμοι» ανεβαίνουν στα τανκς και αλώνουν τις Κάννες

Επιστρέφουν με την τρίτη συνέχεια της γνωστής και πολυαγαπημένης cult ταινίας και στην πρώτη παρουσίασή της στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών τα παλιά και νέα μέλη παρελαύνουν με τανκς στη θρυλική Κρουαζέτ.

Οι «Αναλώσιμοι» ανεβαίνουν στα  τανκς και αλώνουν τις Κάννες
Ο Σταλόνε, ο Σβαρτσενέγκερ, ο Μπαντέρας, ο Φορντ, ο Γκίμπσον και ο Στέιθαμ, αντί να μοιράζουν μπουνιές, αστειεύονται και χαίρονται σαν πιτσιρικάδες στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σε μια αίθουσα όπου δεν υπήρχε χώρος ούτε για όρθιους. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής αφού η διαρροή της ταινίας στο Internet μπλόκαρε την αναμενόμενη εισπρακτική πορεία της.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε, που πριν μια 5ετία έκανε το πρώτο μνημόσυνο στην καριέρα του, έγινε ο σύγχρονος Λάζαρος απολαμβάνοντας την επαγγελματική του Ανάσταση. Με σεβασμό στο είδος της «μπαμ-μπουμ» περιπέτειας, χρησιμοποίησε όλα τα κλισέ που τη μεταμόρφωσαν σε θρησκεία τη δεκαετία του ’80 και με αρκετό χιούμορ είπε να την πάρει στο ψιλό, χωρίς όμως στιγμή να την κοροϊδέψει. Σε αυτό το εγχείρημά του πήρε στον λαιμό του και τη λοιπή γερολαία της δράσης, που αποφάσισε να τον ακολουθήσει. Πρώτος από όλους ο Αρνι, ο οποίος, μετά από μια σύντομη αλλά αξιομνημόνευτη καριέρα στο σανίδι της πολιτικής, είπε να ανοίξει και πάλι την κουίντα και να επιστρέψει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: να πλακώνει στο ξύλο. Το δικό του «I’ll be back» ενέπνευσε τόσο τον Μπρους Γουίλις (που αποχώρησε λόγω οικονομικών διαφορών) όσο και τον νεότερο Τζέισον Στέιθαμ.

Κλείσιμο


Η αίθουσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτη που δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση στον χώρο ούτε για όρθιους. Από τους πρώτους που πήραν τον λόγο ήταν ο δημιουργός αυτού του θεόκουφου saga, Sly (Σταλόνε). Ακόμα δεν μπορούσε να πιστέψει ότι όχι μόνο έφτασε στο τρίτο μέρος της ταινίας, αλλά ότι θα ακολουθήσει και τέταρτο, όπως και μία μεταφορά με ηρωίδες… «Το πρώτο μέρος ήταν πολύ πειραματικό και δεν είχε ιδιαίτερες κωμικές σκηνές, με εξαίρεση τον Μίκι Ρουρκ. Στο δεύτερο παραήμασταν κωμικοί. Στο τρίτο μάλλον βρήκαμε τη χρυσή τομή. Οπως περίπου γίνεται και με τον γάμο».



Η πρώτη γυναίκα που μπήκε σε ρόλο-κλειδί στην ομάδα είναι η πανέμορφη Ρόντα Ρούσεϊ, νοσταλγός του άντρα του βρόμικου και ντελικαλή: «Βλέπω στον δρόμο τύπους με τα skinny τζιν και τα iPhone τους και αντί να φορούν δερμάτινα και να πυροβολούν, έχουν ένα φλώρικο lifestyle. Πραγματικά μου λείπει ο γνήσιος άντρας που φορά δερμάτινα και πυροβολεί».
Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του αλλά και τη φιλοδοξία του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα στα πρώτα τρία μέρη και θα είμαι ακόμα περισσότερο αν συμμετέχω και στα επόμενα τρία», ανέφερε, ενώ ο Σταλόνε άρχισε να του κάνει καζούρα. Λίγο αργότερα μίλησε έξω απ’ τα δόντια για τους υπερήρωες της δεκαετίας του ’80, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εισπρακτική επιτυχία δεν τους επέτρεπε τότε να συνεργαστούν: «Ηταν άλλες εποχές και η φιλοδοξία για να παραμείνει το όνομα κάθε πρωταγωνιστή πρώτο δεν μας επέτρεπε να κάνουμε τέτοιες συνεργασίες. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει». Σωστά, οι φιλοδοξίες μειώθηκαν όταν πριν από 10 χρόνια σταμάτησαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα. Ηταν δύσκολο να πειστούν τα στούντιο ότι οι σωστοί άντρες δεν γερνάνε. «Λένε ότι οι ταινίες μας έχουν τη σκόνη από τα παλιά και θυμίζουν αυτές της δεκαετίας του ’80. Εγώ πάντως διαφωνώ με αυτή την άποψη. Είμαστε όλοι ενήλικα παιδιά και δίνουμε πολλή ενέργεια για να προσφέρουμε στο κοινό κάτι αρκετά ζωντανό, που τελικά είναι και φρέσκο».



 Θυμάστε τον Ντολφ Λόυντγκρεν, του οποίου η όψη και μόνο προκαλεί φόβο; Αλλος ένας χαμένος πρωταγωνιστής, μαζί με τη δεύτερη ευκαιρία, υπογραμμίζει την ικανότητα του Σταλόνε να λειτουργεί ως ενωτικός παράγοντας στην ομάδα που έχει δημιουργήσει: «Οι χαρακτήρες σού δίνουν την αίσθηση ότι είναι φίλοι γιατί στην πραγματικότητα ποτέ δεν σταματήσαμε να κάνουμε παρέα».



Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί το διαζύγιο του Αντόνιο Μπαντέρας, αλλά και λίγες μέρες μετά την κακόγουστη διαφήμιση που έκανε -για τσίχλα που απομακρύνει την κακοσμία μετά από κάθε γεύμα-, ο τότε Ισπανός γόης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του που έγινε έστω στο παρά πέντε μέλος της ομάδας των «Αναλώσιμων»: «Το ότι συμμετέχω σε μια ταινία που είναι το Hall of Fame όλων των ηρώων είναι πολύ σημαντικό για μένα».



Λίγο καιρό πριν από την πρεμιέρα, η ιντερνετική διαρροή της ταινίας σε σχεδόν 2,5 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, σε ψηφιακό αρχείο με υψηλή ανάλυση, προκάλεσε αναστάτωση στο στούντιο καθώς το απρόβλεπτο γεγονός κατέστρεψε τη marketing καμπάνια του. Τα έσοδα ήδη από το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής σε Αμερική και Ευρώπη ήταν ιδιαίτερα χαμηλά. Με συνολικές εισπράξεις μόλις 16,2 εκατομμύρια δολάρια, καταγράφεται ήδη ως μια αποτυχία. Η πρώτη ταινία το 2010 είχε ανοίξει με 34,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η δεύτερη το 2012 έφτασε τα 28,6 εκατομμύρια δολάρια. Η τρίτη θέση στην οποία κατατάχθηκε με βάση τις εισπράξεις θα κάνει τους δημιουργούς να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί στο μέλλον. Τελικά, αυτό που είχε πει αστειευόμενος τότε ο Σταλόνε ίσως να άλλαζε λίγο την πορεία της ταινίας, αν το εφάρμοζε: «Είμαστε τόσοι πολλοί οπότε για να φανούμε όλοι στην ταινία η αρχική της εκδοχή ήταν περισσότερο από τέσσερις ώρες… Βέβαια έπρεπε να κοπεί γιατί μπορεί εμένα να μου άρεσε, εσείς όμως θα βαριόσασταν». Η ταινία έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Στην παρέα, το νέο μέλος που συζητήθηκε -και όχι αδικαιολόγητα- είναι ο αρχηγός του «Πολέμου των άστρων» αλλά και των ταινιών «Ιντιάνα Τζόουνς», Χάρισον Φορντ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης