Τουρκία: To Twitter «κατέβασε» τον Ερντογάν

Τουρκία: To Twitter «κατέβασε» τον Ερντογάν

Το hastag #WeLoveErdogan που δημιούργησαν οι Τούρκοι για να υποστηρίξουν τον Ερντογάν στο ταξίδι της Αμερικής χάθηκε ξαφνικά από το Twitter

Τουρκία: To Twitter «κατέβασε» τον Ερντογάν
Ο πόλεμος μεταξύ των social media και του Τούρκου Προέδρου καλά κρατεί. Και μετά από μια σειρά απαγορεύσεις των Facebook και Twitter στην χώρα, ήρθε η σειρά του Ερντογάν
να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα.

Κλείσιμο
Όλα ξεκίνησαν όταν πολιτικοί φίλοι και υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου δημιούργησαν το hastag #WeLoveErdogan, με το οποίο ήθελαν να ενισχύσουν την παρουσία του Ερντογάν στην Αμερική και στο δύσκολο από κάθε άποψη ταξίδι που κάνει εκεί.

Το συγκεκριμένο hastag σπρώχθηκε από φίλους και πολιτικούς υποστηρικτές του, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα να βρίσκεται στην τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Πολλοί πολιτικοί του κόμματος του Ερντογάν, διαγκωνίζονταν ποιος θα δημοσιεύσει τα περισσότερα με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του δημάρχου της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο οποίος ανέβασε όχι ένα, όχι δύο, αλλά σαράντα (40) διαφορετικά tweets με το hashtag #WeLoveErdogan. 

Όμως σήμερα, και χωρίς κανέναν εμφανή λόγο, το συγκεκριμένο hastag εξαφανίστηκε παντελώς από την λίστα με τα πιο δημοφιλή. Κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα και επισήμως στο Twitter για αυτή την κατάσταση. 

Επιφανείς πολιτικοί της χώρας, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Yalcin Akdogan κάλεσε να σταματήσει «η πολιτική των διπλών στάνταρ και η υποκρισία του Twitter», το οποίο όπως υποστήριξε επιτρέπει σε ψεύτικους λογαριασμούς να υβρίζουν τον Ερντογάν ενώ από την άλλη περιορίζει ή καταργεί όσους τον υμνούν. Πάντως μέχρι το «κατέβασμά» του το hastag είχε συγκεντρώσει πάνω από 170.000 tweets.

Ενώ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdag απέδωσε την κίνηση σε μία παγκόσμια συνωμοσία εναντίον του Ερντογάν. Ενώ οι υποστηρικτές του απαντώντας με τα ίδια μέσα, δημιούγησαν ένα νέο topic, το  #TwitterCensoredErdogan.

Πάντως από την πλευρά του Τwitter δεν υπάρχει επίσημη θέση για το τι συνέβη, με τους πιο ειδικούς να αποδίδουν την όλη ιστορία στον μάλλον περίπλοκο αλγόριθμο του hastag αλλά και στο γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλές μηχανές που έκαναν αυτόματη προώθηση του μηνύματος, κάτι που απαγορεύεται. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης